Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Петдесет думи за дъжд

SKU
9789542838203


рейтинг:
60 % of 100
17,90 лв.

Сърцераздирателен роман за стремежа и жаждата за свобода

Нори е аутсайдер още от раждането си. Баба ѝ и дядо ѝ я приемат, само за да я скрият от света, страхувайки се от петното ​​върху тяхното родословие, което така отчаяно искат да поддържат в променяща се Япония. Подчинена на грешка, Нори приема самотния си живот такъв, какъвто е, въпреки интелекта си и мъчителното любопитство към това, което се крие извън стените на тавана.

  • Оригинално заглавие: Fifty Words for Rain, Asha Lemmie;
  • Превод: Надя Златкова;
  • Дизайнер на корица: Фиделия Косева.Не е наличен

– Окасан – беше попитала тя, сочейки към небето отвъд затворения прозорец. – Какви са тези неща в небето?

– Това са звезди, Норико. Хилядите очи на Бога.

Да, майко – помисли си сега тя, докато държеше студените ръце на Миюки в своите. – Хилядите очи на Бога, които ни гледат накъде отиваме. Но Бог е сляп за мен. Колкото и звезди да постави в небето, Той никога няма да ме види.

Бестселърът на Аша Леми е ослепителна епопея, разиграла се в различни десетилетия и континетни

Киото, Япония, 1948 г.

„За една жена е добре да се научи да мълчи. Дори и да не знае нищо друго, една жена трябва да знае как да мълчи.“ Това е най-важният урок, който осемгодишната Норико е научила от майка си. Тази, която я е оставила пред портите на фамилната им къща и е поела към щастливия си свободен живот. Тази, която е допуснала да роди извънбрачно дете. Дете с грешен цвят на кожата.

Нори трябва да бъде крита от очите на всички. Години наред тя стои затворена и понася опитите на баба ѝ да избели кожата ѝ. Да я направи приемлива за аристократичната фамилия Камиза, сродена с императорското семейство. Нори умее да мълчи. Да търпи. Да приема, че вината за всичко е нейна и само нейна.

До момента, в който в къщата се появява нейният полубрат Акира. Талантлив, красив, властен, той е предопределен да прослави фамилията, да продължи името ѝ към бъдещето. Той единствен вижда в Нори не срамно петно, а едно уплашено дете. Техните баба и дядо са готови на всичко, за да не допуснат двете толкова различни деца да се сближат – готови са дори да я продадат в дом за гейши.

За Нори няма място в този свят, който се променя мъчително бавно след войната. Тя трябва да се пребори за всеки свой дъх, за всяка своя дума. Момичето, което трябваше да мълчи, ще се научи да говори. Но и ще разбере каква е цената на свободата – болката.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Петдесет думи за дъжд
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Е-книга
Е-книга Петдесет думи за дъжд
Аша Леми
Сиела
рейтинг:
1%
14,90 лв.