Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Патентно право на Република България

Не е наличен

Свободата на частната инициатива в областта на стопанството и на творческата дейност, свободната и честна конкуренция в тази област - принципи, закрепени в действащата Конституция на Република България, създават благоприятни условия патентното право да изпълнява полезната социална функция на правен инструмент за стимулиране на научнотехническото творчество и за широко използване на резултатите от него.
Чрез участието си в международните договори за закрила на индустриалната собственост и в Световната търговска организация Република България е интегрирана в международната система за патентно сътрудничество. Както в ЗПат ясно личи стремежът за възприемане на съвременни нормативни решения, така и в бъдеще нашата държава ще трябва да възприема новите идеи, наложени от бъдещото развитие на междудържавните отношения в областта на патентната закрила. Няма съмнение, че патентното право ще се развива все повече под влияние на тенденциите за интеграция и глобализация. За да може българското законодателство, теория и практика да отговорят на настоящите и бъдещите нужди, необходимо е юристите и техническите кадри да познават добре проблемите на патентното право. Хубаво е тази тематика да привлича все повече и млади юристи. Да съдействаме за това е и стремежът ни с написването на настоящия учебник.
Законодателството е съобразено към 1 октомври 2000 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Патентно право на Република България
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Римско частно право
Михаил Андреев
Софи Р
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Политическа етика
Кирил Нешев
Софи Р
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Социална психология. Том 4
Сава Джонев
Софи Р
рейтинг:
1%
9,50 лв.
Двойственият живот на една вещица
Мария Павлова
Екслибрис
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Записът на заповед и Менителницата
Мария Павлова
Сиела
рейтинг:
1%
23,00 лв.