Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пастел

Книгата съдържа 50 поетични октави от Иван Гранитски и 28 акварела от Ивайло Мирчев.Стихотворенията в тази книга, озаглавена Акварел не са просто описания. Те не са застинали пейзажи, нито натюрморти. Стиховете му са събрали не просто очертанията на естествената картина дружно с цветовете. Те са видимо застинали в очакване да бъдат видени и пресъздадени и затова не са елементарен покой. Покоят е положение на природата, когато тя бива гледана отчуждено, без схващане и задоволително обич и знание. Истинският стихотворец знае, че този покой се движи. Движи се постепенно и съвсем неуловимо за окото. Той е положението на утихналата в мир, тишина и великолепие природа, която се е предоставила на индивида, с цел да я гледа и претърпява в цялата ? цялост и присъщо великолепие. Тя е хранилище на огромното, на това, което я показва в галактическите ? измерения. Но и на дребното, дребното, безпомощното, което никой не вижда и отминава с равнодушие. Защото няма защо да му се възхищаваш и прекланяш.

Поетът обаче знае, че всичко има значение, важно е и трябва да се съпреживява. Защото е творение на Бога и носи в себе си цялото мироздание в неговата истинска и неизмерима пълнота. Ето го това мироздание в стихотворенията от книга, наречена Акварел.

Панко АнчевНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Пастел
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Горящият храст
Иван Гранитски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
4,00 лв.
Критически етюди
Иван Гранитски
Труд
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Ловци на метафори
Иван Гранитски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Противоречивият човек, том 1
Иван Гранитски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Великата национална душа, том 2
Иван Гранитски
Захарий Стоянов
рейтинг:
1%
20,00 лв.