Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пътища към устойчивостта

  • Научен редактор: проф. д-р Ана Лулева;
  • Рецензенти: проф. д.ф.н. Радост Иванова и проф. д-р Ана Лулева;
  • Коректор: Васил Койнарев;
  • Художествено оформление: Виктория Видевска.


Атанаска Станчева работи като главен асистент в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките. През 2017 г. защитава дисертация на тема „Екодвижения в постсоциалистическа България. Културни практики и гражданска активност“ в същия институт. Тази книга е преработен вариант на докторантското ѝ изследване.

Книгата представя примерни пътища към устойчивостта, разглеждана в своята цялост като съчетание на екологично, социално и икономическо измерение, чрез модели на живот „в хармония с природата“ и нови форми на производство, дистрибуция и потребление на „чиста храна“. Тя анализира взаимодействието човек – околна среда и дава поглед върху природозащитничеството като процес, съставен от идеите и действията чрез които хората изразяват и осъществяват възприетите от тях отговорности към околната среда. Изследването се фокусира върху жизнения опит на представители на две природозащитни движения и действията, които те предриемат, за да подобрят състоянието на Земята.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътища към устойчивостта
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Из мрежите на Анансе - африкански приказки
Ерове
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Карневал
Д. Г. Хорс
Ерове
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Малки истини за Големите хора / Little Truths for Grown-ups
Мира Тошева
Ерове
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Вълчи разкази - твърда корица
Васил Попов
Ерове
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Вълчи разкази - мека корица
Васил Попов
Ерове
рейтинг:
100%
18,00 лв.