Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пътеводител за омагьосани земи

„Пътеводител за омагьосани земи“ отвежда странника на фантасмагорични места, сякаш излезли от приказките – те са съвсем действителни и макар да са обвити в мистика, са лесно достижими от човека, заменил сигурността на дома си за небесен покрив в южноазиатските тайнствени земи.За дванайсет месеца пеш, на автостоп, понякога и с волски впряг, този пътеводител на волния бродяга ще ви научи как да разгадаете посланията на Буда сред бирмански монаси с кървавочервени зъби, да се спасите от военната хунта на Мианмар, докато стопирате из забранени зони и да запазите стомаха си здрав след едни от най-причудливите ферментирали ястия на Изтока.

Страниците му ще ви преведат из един Тайланд, който малко туристи са виждали – ще танцувате с магьосници, ще получите вещерски амулети, ще попаднете в опиумите зони на Златния триъгълник сред наркотрафиканти и планински племена, ще откриете най-дивите плажове на Андаманско море, докато ви гонят стършели убийци. Вече ще сте неразделна част от Вълшебния керван, когато примитивни отровни стрели на ловци на глави профучават покрай очите ви на остров Борнео, а джунглите на Малайзия ви придърпват с лианите си в задушните си екваториални обятия, за да ви научат на праисторическите си уроци. Кръвта ще се смрази във вените ви, когато на броени крачки от вас прозвучи рев на тигър.

Ако сте следвали съветите на Пътеводителя и сте съумели да оцелеете до този момент, Индонезия ще ви очаква за обиколка на своите 17 хиляди острова със вулканични фойерверки, шайки престъпници и проникновения за смъртта.

Джунглата, океанът, вулканите, манастирите, светогледът на азиатците от Югоизтока и племенният живот носят съкровища на всеки търсач на единството с природата, на пътуванията в собствената душа, на истинския лик на Земята и хората й.

Присъединете се към голямото трансазиатско пътешествие на Маги и Цветин, чийто Керван се спуска в още една година на нечувани приключения.

Цитати от книгата:

Гората винаги ни е привличала по особен начин. Животът в дивото е отварял десетки врати във вътрешния ни свят. Зов от дълбините, който очаква своя отговор. Ако не тръгнем, никога няма да разберем тайната на клокочещия стремеж в нас. Този път последната глава от великата книга на джунглата, която започнахме да четем в Тайланд, се е разлистила с особено сияние пред очите ни.

Бласиус ни уверява, че зоната е напълно безопасна. Не така мисли обаче, индонезийският пътешественик Раду, който точно си опъва палатката до нашата. Преди лягане той очертава магичен кръг с пръчка около бивака си, тъй като се носят слухове, че плажът е обитаван от злонамерено джудже, което понякога дърпа краката на заспалите.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътеводител за омагьосани земи
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.

За Автора

Маргарита и Цветин Шущаркови -

Маги и Цветин Шущаркови са семейство пътешественици. Последните петнайсет години от живота си посвещават на експедиции и пътешествия из Азия и Африка. През 2015 година поемат на четиригодишно пътуване на автостоп и изцяло по земя, като целта им е да прекосят Азиатския континент и да достигнат Океания и Австралия, без да летят нито веднъж със самолет. Първи том „Палецът на свободата“ проследява експедицията им от Европа до Индия и пребиваването им на Индийския субконтинент в продължение на осем месеца. В настоящата книга „Пътеводител за омагьосани земи“ приключенията продължават още една главозамайваща година из Югоизточна Азия. Понастоящем се занимават с писателска дейност и фотография, докато странстват по света. Вижте още на: bgmagickervan.com

Свързани продукти
Конкурентни стратегии в туризма
Тракия-М
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Стратегическо управление на туризма
Михаил Михайлов
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Хотелиерският Бизнес
СофтПрес
рейтинг:
1%
9,99 лв.
Барманство - напитки, ястия, организиране и функциониране на бара
Колектив
Дионис
рейтинг:
1%
25,90 лв.
Палецът на свободата
Маргарита и Цветин Шущаркови
Вълшебния керван
рейтинг:
1%
20,00 лв.