Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Пътешественик в Средната земя

Пътешественик в Средната земя“ представлява пешеходна обиколка на Средната земя, която събира не само ключовите места от Толкиновите истории, а и онези току отвъд хълма или хоризонта. Вниманието се насочва към конкретни събития от книгите на Толкинбитки от различните епохи, които са станали почти легендарни по времето, когато се развива действието във „Властелинът на пръстените“; изгубени кралства и древни митове, както и места, за които само се загатва: кралства далече на север и земи отвъд моретата.Скици и илюстрации от Торбодън до Мордор

Средната земя е нанесена на картата, а пътуванията на Билбо и Фродо са разучени в дълбочина, но голяма част от фантастичния свят на Дж. Р. Р. Толкин все пак остава неизследвана.

Пътешественик в Средната земя“ представлява пешеходна обиколка на Средната земя, която събира не само ключовите места от Толкиновите истории, а и онези току отвъд хълма или хоризонта. Вниманието се насочва към конкретни събития от книгите на Толкин – битки от различните епохи, които са станали почти легендарни по времето, когато се развива действието във „Властелинът на пръстените“; изгубени кралства и древни митове, както и места, за които само се загатва: кралства далече на север и земи отвъд моретата.

Живописните скици се преплитат с наблюденията на художника, който рисува картини както с думи, така и с молив. Наред с това Джон Хау си припомня и за работата си с Питър Джаксън по трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Съчетавайки концептуални творби, създадени за филмите, наличните произведения за Средната земя и десетките нови картини и скици, поместени единствено в тази книга, „Пътешественик в Средната земя“ ще поведе читателя на уникално и незабравимо пътешествие из вълшебния свят на Толкин.

„Ето защо тази книга е моят шанс. Опаковах скицници и моливи и съставих списъци с местата, на които все още не съм бил. Имам твърдото намерение най-накрая да скицирам пътя си дотам и обратно“. Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пътешественик в Средната земя
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Джон Хау -

Джон Хау е роден през 1957 г. във Ванкувър, Канада. През 1976 г. се мести във Франция и завършва специалност „Илюстрация“ в Колежа за декоративни изкуства в Страсбург. Илюстрирал е множество детски книги, но е най-известен с календарите, обложките за книги, картите и плакатите, свързани с творчеството на Толкин. През 1998 г. прекарва около година в Нова Зеландия и работи като концептуален художник по нашумялата филмова трилогия „Властелинът на пръстените“, режисирана от Питър Джаксън. През 2009 г. се връща в Нова Зеландия, за да работи по филмовата трилогия „Хобит“.

Свързани продукти
Книжни пари
Кен Фолет
Артлайн
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Скълдъгъри Плезънт - Да играеш с огъня
Дерек Ланди
Артлайн
рейтинг:
1%
13,99 лв.
Героят на времето
Брандън Съндърсън
Артлайн
рейтинг:
1%
27,00 лв.
Скълдъгъри Плезънт - Безликите
Дарек Ланди, Дарек Ланди
Артлайн
рейтинг:
1%
13,99 лв.
Скелиг
Дейвид Алмънд
Артлайн
рейтинг:
1%
11,99 лв.