Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Относно произхода на видовете чрез цивилизация или запазването на предпочитани раси в сътрудничеството за живот

Основна цел на настоящата книга е да проследи прехода на човека от областта на природата и естествения подбор (Дарвин) до областта на цивилизацията и цивилизационния подбор (Марицас). Това проследяване изисква строго определение на характеристиките и критериите за оцеляване в Природата (оцеляване на силния) и в Цивилизацията (оцеляване на слабия).Постигането на тази цел изисква от автора да осъществява както обобщаващи и предизвикателни хипотези, така и палеонтологични реконструкции, да намира данни от биологията, химията, психологията и да „прескача“ между днешния свят и неизвестното „тъмно“ минало. Авторът предлага оригинално обяснение на околния свят без закони, цели, принципи, теории, причини и резултати, а само с размисъл и с ежедневен език, освободен от „тежки“ научни и философски понятия.

В началото книгата поставя под съмнение всичките утвърдени за читателя идеи, а в последствие изгражда заедно с него една цялостна теория, която се основава единствено върху Втория закон на Термодинамиката. Книгата започва от създаването на света и стига до човешката (и не само) цивилизация. С малко, но точни оригинални определения се обяснява целият околен свят.

Авторът не се стреми да убеди читателя в правотата на изложеното. По-скоро се опитва да възбуди критичната мисъл, излагайки своите възгледи и цитирайки редица утвърдени философи - Бенджамин У., Броновски Як., Витгенщайн Л., Гаардер Й., Декарт Р., Енгелс Фр., Кант Ем., Лоренц К., Маркузе Х., Расел Б., Хайдегер М., Хюм Д. и др., както и учени – Вайнберг Ст., Дарвин Ч., Елис Дж., Йеттмар К., Лерой-Гурхан А., Лики Р., Лункевич В., Миндел А., Морис Д., Фройд З., Хокинг Ст. и др.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Относно произхода на видовете чрез цивилизация или запазването на предпочитани раси в сътрудничеството за живот
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Константинос Марицас -

"Константинос Марицас е автор, който проявява траен интерес към темата за историята и философията на цивилизациите и в частност на мегалитизма. Автор е на множество публикации по темата на монографията. Константинос Марицас е последовател на един комплексен съвременен подход, при който се използват достиженията на редица науки при изследването на мегалитните паметници, като археология, история на културата, етнология, археоастрономия, културология. Забележителна е амбицията му да покаже проблемите, свързани с мегалитната култура в широк, бих казал в световен мащаб. В същото време приятно впечатление прави включването на значими мегалити от българските земи, наред с такива световно известни мегалитни паметници, като Стоунхендж във Великобритания, Гобекли тепе в Турция, мегалити от Корсика, Корея, Америка. Накрая, специално искам да отбележа опита на автора да изследва и открие символиката на древните мегалити и връзката им с духовния свят на цивилизациите, които са ги създали."
Проф. д.н.к. Васил Марков

Свързани продукти
Мегалитите в миналото и настоящето
Константинос Марицас
Шамбала
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Еротика
Янис Рицос
КМ Издателство ООД
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Възход и упадък на блажното творчество
Константинос Марицас
КМ Издателство ООД
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Цивилизация и естествен подбор
Константинос Марицас
КМ Издателство ООД
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Музиката на гръцката поезия
Костас Марицас
КМ Издателство
рейтинг:
1%
18,00 лв.