Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Основи на социалната медицина

Учебник за всички медицински и общественоздравни специалности

В настоящия учебник е отразено съдържанието на основните тематични единици от учебните програми по социална медицина за образователно-квалификационните степени „Магистър“, Бакалавър“ и „Професионален бакалавър“ от професионалните направления „Медицина“, „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“.

Учебникът е подходящо помагало също за учебните дисциплини „Епидемиология на здравето“, „Медицинска социология”, „Промоция на здравето”, „Здравно законодателство”, „Глобални тенденции на общественото здраве”, „Демографска и социална статистика”, изучавани в учебните планове на специалностите „Управление на здравните грижи“, „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, „Опазване и контрол на общественото здраве”, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант”, „Социални дейности в здравеопазването”, „Помощник-фармацевт”, както и за подготовка за конкурсните изпити за прием в специалността „Управление на здравните грижи”.
Не е наличен

„Основи на социалната медицина“ може да бъде ценно помагало за студенти, специализанти и работещи здравни специалисти в цялата страна. При подбора на материала и неговото поднасяне авторите изхождат от разбирането, че придобиването на основни познания в областта на социалната медицина е невъзможно без задълбочено изучаване на същностната характеристика и съвременните тенденции на общественото здраве и развитието на здравните системи в световен, регионален и национален мащаб.

В учебното пособие са отразени съвременните виждания и стратегии на СЗО за развитието на здравните системи и специфичното им отражение в условията на нашата страна. Глава 3 „Епидемиологични подходи в социалната медицина“ е съобразена с 2-то издание на „Basic epidemiology”, препоръчвано от СЗО като основно учебно пособие. Първото издание на „Basic epidemiology“ бе преведено на български език през 2005 г. от доц. Гена Грънчарова.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Основи на социалната медицина
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Българско-английски морски речник
Галина Великова
Стено
рейтинг:
1%
35,00 лв.
Алсарио
Маргарита Войнова
Стено
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Не скланяй глава. Роман за Сабахаттин Али
Хъфзъ Топуз
Стено
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Cargo Work in Dialogues/Товарно дело - Диалози
Соня Тончева
Стено
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Магическият кристал
Даниела Стоянова
Стено
рейтинг:
1%
5,80 лв.