Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Основи на методиката на обучението по български език

Не е наличен
„Основи на методиката на обучението по българския език“ е монография, в която се изясняват прагматичните, когнитивните и културологичните функции на занятията по български език. Авторът аргументира вижданията си по методологични и технологични въпроси: обект и предмет на методическите изследвания, познавателна значимост на методиката, мястото ù в съвременното научно пространство, тенденции в развитието ù.

В първата част на книгата се анализират основни въпроси от теорията на обучението по български език – специфика на учебния предмет; особености на образователния процес по български език; научен статут на методиката на обучението по български език в съвременното научно пространство.
Втората част е посветена на образователното взаимодействие между преподаване, учене и оценяване на занятията по български език.
Обект на изследване в третата част са образователни ситуации, в които се проявява системността на обучението по български език с акцент на:  
съдържание и цели; собственометодически принципи; методи, похвати и форми на работа, обусловени от спецификата на ученето и преподаването по български език; форми на организация в образователния процес по български език; учебни средства, информационни и комуникационни технологии, прилагани в обучението по български език.
В четвъртата част се изяснява същността на компетентностния подход и се дават насоки за изучаване на проблемите, които са заложени в учебните програми („Текстът в речевото общуване“, „Изречението в текста. Интонация и пунктуация“, „Думата в изречението и в текста. Правоговор, правопис, пунктуация“, „Звукова страна на думата. Правоговор, интонация, правопис“, „Езикова система“).

Изследването ще бъде полезно за методици, учители, студенти, лингвисти, педагози, социолози, културолози и др., които се интересуват от факторите за подобряване на езиковата култура на широки обществени среди.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Основи на методиката на обучението по български език
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Двойно предизвикателство
Мария Нейкова
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Актуални проблеми на трудовото и осигурителното право Т.1
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Романси в глобално кърваво
Къдринка Къдринова
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Philistines Beware / Филистинци, пазете се!
Светлин Стратиев
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Философия на богатството
Румен Димитров
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
8,00 лв.