Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Основи на медиацията

„Основи на медиацията“ e кратък наръчник, който може да бъде използван като помагало от всеки, желаещ да разбере повече за медиацията и да интегрира нейните основни постулати в ежедневието си. Книгата стъпва на редица от научните достижения в сферата на преговорите и алтернативното решаване на спорове, но запазва своята практическа насоченост, базирана на опита на авторките от стотици медиации. Изданието предоставя кратък обзор на медиационния процес, основните му фази, подходящите за всеки от етапите техники и умения и приложимата правна уредба. Издаването на книгата съвпада с важен етап от развитието на медиацията у нас – преминаването към задължителна медиация. С оглед предстоящите промени, част от главите са посветени именно на навлизащата съдебна медиация и нейната уредба.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Основи на медиацията
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Юлия Раданова, Елиза Николова -

Д-р Юлия Раданова е адвокат, управляващ съдружник в LSP (Legal Solutions Partners) – кантора, работеща за дигитализацията и достъпността на правото. Председател на Института по медиация и управление на спорове (ИМЕУС) и старши експерт по медиация за ADR Center s.r.l., най-големия доставчик на медиационни услуги в Европа. Преподавател по медиация и алтернативно решаване на спорове в УНСС, Професионалната асоциация на медиаторите в България (ПАМБ), Университета „Миколос Ромерис“ в Литва и Висшето училище по право, Рига, Латвия. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“, доктор с дисертация относно медиацията в брачните отношения, с диплома по английско и европейско право от Британски правни центрове съвместно с Университета в Кеймбридж. Завеждала е отдел „Медиация“ в Независимия механизъм за отчетност на проекти към ЕБРР. Автор е на книгата „Медиацията в брачните отношения“.

Елиза Николова е управляващ съдружник в адвокатско съдружие „Николова, Калинов и Партньори“. От 2006 г. е сертифициран медиатор, председател на УС на ПАМБ. Преподава медиация в УНСС и в ПУ „Паисий Хилендарски“, води сертифициращи обучения по медиация към ПАМБ, Институт за следдипломна квалификация към УНСС, ЦОА „Кръстьо Цончев“, обучавала е служители на КЗП, НАП и други институции в България, водила е обучения на групи от Казахстан и Украйна. Избрана е за „Медиатор на годината“ през 2016 г. на Годишните юридически награди и е наградена от Съюза на юристите в България за принос в развитието на медиацията в България през 2017 г.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.