Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Околната среда: от енвиронментализма до свободата

Монографията "Околната среда: от енвиронментализма до свободата" на д-р Нено Димов е плод на впечатляващо научно усилие да бъде разбрана и усъвършенствана съвременната политика за опазване на околната среда чрез намаляването на намесата на държавата в нея. Нено Димов добросъвестно и компетентно представя достиженията и практиките на традиционната държавна интервенция в екологията на всички нива – и отхвърля безалтернативността им.Не е наличен

Изследването аргументирано обосновава необходимостта от много по-широко прилагане на пазарните методи и принципи в опазването на околната среда, като алтернатива на доминиращите политико-административни подходи и инструменти.
Авторът призовава да бъде намеренпо-балансиран и поради това по-ефективен механизъм за съчетаване на участието на държавата, бизнеса и неправителствения сектор в решаването на проблемите на околната среда.
 
Оригиналната, на моменти провокативна логика на Нено Димов може да бъде най-добре разбрана, като се постави в контекта на неговото битие на учен, политик, управленец и общественик. Авторът, бивш депутат и заместник-министър на околната среда, е изложил на хартия своето изстрадано в много реални ситуации верую, което придава рядко срещана искреност и честност на текст от тази област на науката и практиката. Това, както и популярният език на изложението, прави книгата полезна на широк кръг читатели – изследователи на публичните политики и администрацията, студенти, управленци, неправителствени организации и представители на бизнеса.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Околната среда: от енвиронментализма до свободата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Истината за Али Агджа
Анна Мария Тури
Мак
рейтинг:
1%
5,00 лв.
Добродетелта на егоизма
Айн Ранд
Мак
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Лешек Балцерович
Витолд Гадомски
Мак
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Химн + CD
Айн Ранд
Мак
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Здравей, оръжие
Александър Никонов
Мак
рейтинг:
1%
8,00 лв.