Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Огледалото


Една нова и различна книга, която е сред най-сериозните литературоведски изследвания, появили се в последните години в българското литературознаниеИзследването, представено от настоящата книга, поема четири основни ангажимента:
– да се проследи историческият живот на представата за огледалото
– да систематизира и доосмисли начините, по които огледалото присъства в литературата, както и в други естетически практики
– да бъдат анализирани функциите на огледалото като метадискурсивна метафора и да се потърсят следствията от тази му реализация
– на базата на системно проучване върху огледалността в японската култура да бъде изпробвана хипотезата, че в комплекса на многопосочните си конкретизации огледалото може да бъде използвано като база за мащабни културосъпоставителни проекти
Проф. д.ф.н. Клео Протохристова е преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ „Паисий Хилендарски“. От 1991 до 1993 г. като стипендиант на комисията „Фулбрайт“, е преподавала български език и литература във Вашингтонския университет в Сиатъл. Автор е на книгите „Несъвършени изречения“ (1990), „Благозвучието на дисонанса“ (1991, 1996), „През огледалото в загадката“ (1996), „Огледалото“ (2004).


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Огледалото
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Учебна тетрадка по литература за 5. клас - Клет-Анубис
Клео Протохристова, Николай Даскалов
Клет-Анубис
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Литература за 9. клас
Клео Протохристова, Светла Черпокова, Аделина Странджева, Екатерина Петкова
Анубис
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Литература за 8. клас Анубис 2020/2021
К. Протохристова, С. Черпокова, М. Шнитер, Е. Петкова
Анубис
рейтинг:
1%
18,90 лв.
Тетрадка по литература за 6. клас
Клео Протохристова, Николай Даскалов
Анубис
рейтинг:
1%
6,90 лв.
Литература за 6. клас. Помагало за избираемите учебни часове
К. Протохристова, С. Черпокова, Д. Николова, Н. Даскалов Помагалото съдържа:
Анубис
рейтинг:
1%
6,00 лв.