Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Обществени поръчки - Сборник правна практика, правен анализ и правни изводи

SKU
9786199093603


рейтинг:
100 % of 100
100,00 лв.

Настоящият сборник правна практика в областта на обществените поръчки обхваща критични моменти в работата на възложителите и членовете на техните комисии, обхваща конкретни, разрешаващи спорни въпроси решения на
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК),
Върховния административен съд (ВАС),
Върховния касационен съд (ВКС)
и други съдилища в Република България, произнасяли се по конкретен въпрос по Закона за обществените поръчки (ЗОП) и / или правилника за неговото прилагане (ППЗОП).Посочени са и относими влезли в сила  решения на административните съдилища (включително на ВАС) по Закона  за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ). ЗОП е субсидиарен закон спрямо ЗУСЕСИФ, Разрешените от административните съдилища юридически казуси по ЗОП във връзка с приложението му към  ЗУСЕСИФ са изключително полезни, тъй като административните съдилища по области са касационна инстанция по административно - наказателните дела срещу възложителите по ЗОП, упълномощените от тях лица и срещу членовете на комисии. ВАС от друга страна се е произнасял в разширени състави  по казуси по ЗОП във връзка с производствата по ЗУСЕСИФ.

Всички решения в настоящия сборник са  подбрани с цел и в опит за практическа полезност и приложимост при работата на Възложителите и техните комисии, с цел максимално да се подпомогнат лицата, работещи в сферата на обществените поръчки, за законосъобразното изготвяне на документации и законосъобразното провеждане на обществените поръчки.

След представяне на съответните решения, определения и разпореждания са изложени правен анализ и/или правни изводи отразяващи личното мнение на автора, изцяло базирано на практическия му опит. Посочени са и актове, които са толкова конкретни при разрешения на конкретни въпроси по ЗОП, че авторът не добавя  правен анализ и/или правни изводи, тъй като такива не са необходими. Например, в тази книга ще откриете точно и конкретно разрешение на въпроса какво означава „еквивалентен” по смисъла на ЗОП.

Анализът и изводите на автора по всички посочени в сборника  решения, определения и разпореждания са относно мотивите на специализирания административен орган и мотивите на съдилищата на плоскостта на разпоредбите на ЗОП и ППЗОП.
Авторът не коментира и включително не изказва мнение по фактическите констатации и изложенията на фактическите обстоятелства в решенията, определенията и разпорежданията в сборника.
Анализът и изводите на автора по представените решения са  изцяло от правната страна – тълкуването на нормативите в сферата на обществените поръчки – като описанието на фактическата обстановка в посочените решения, определения и разпореждания се приема като теоретични казуси.
Авторът препоръчва закупуването и на първото му издание „Защита на възложителите по Закона за обществените поръчки. Практическо ръководство по ЗОП.
С уважение: 
Пенчо СтанкуловНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Обществени поръчки - Сборник правна практика, правен анализ и правни изводи
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.

За Автора

Пенчо Станкулов -

Пенчо Станкулов е юрист, експерт по подготовка и провеждане на обществени поръчки по Политиките и правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за провеждане на обществени поръчки. Автор на две самостоятелни книги – „Обществени поръчки. Сборник правна практика, правен анализ и правни изводи“ (2018 г.) и „Защита на възложителите по закона за обществените поръчки. Практическо ръководство по ЗОП“ (2017 г.). Съавтор на „Правен режим на обществените поръчки по ЗОП“ (трето издание, 2019 г.) и автор на статии по темата в редица юридически списания.

 

Свързани продукти
Защита на възложителите по закона за обществените поръчки
Пенчо Станкулов
Издание на автора
рейтинг:
100%
70,00 лв.
Живот на кралица
Мария Димитрова
Издание на автора
рейтинг:
70%
15,00 лв.
Автобусен билет за един
Роси Сидерова
Издание на автора
рейтинг:
1%
12,00 лв.
С вкус на нежност
Ирена Сиракова
Издание на автора
рейтинг:
1%
12,00 лв.
-30%
Противодействие на изпирането на пари - Практически наръчници - Том I
Пенчо Станкулов
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 18,00 лв. Special Price 12,60 лв.