Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Облагане на дистанционната продажба на стоки с данък върху добавената стойност

Дизайн на корица: Дамян Дамянов


В книгата са разгледани правилата на общата система на данъка върху добавената стойност в Европейския съюз и въвеждащите ги в българската система на данъка правни норми, които определят юридическите белези на дистанционната продажба на стоки като данъчно събитие. Системата от правни норми, които определят условията за реализиране на изискуемостта на данъка при този вид данъчни събития, изграждат специален режим на облагане, когато стоките се транспортират към или се превозват на територията на единното пространство на ЕС по отношение на данъка върху добавената стойност.

Други специални режими на общата система на ДДС в ЕС са: тристранната операция; режима за касовата отчетност; обърнатото начисляване на ДДС; облагане на маржа на цената, на инвестиционното злато, на туристическите услуги; освободените доставки на стоки и услуги и пр. На тяхното изследване ще бъдат посветените следващите книги от поредицата.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Облагане на дистанционната продажба на стоки с данък върху добавената стойност
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Евелина Димитрова -

Евелина Димитрова е доцент по финансово и данъчно право на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по право. Адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.