Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Обичай ближния си

Книгата на Ремарк „Обичай ближния си“ от издателство „Ера“ е история изпълнена със силни преживявания и разтърсващи емоции.

Сред хилядите обезверени хора, пътуващи по черните пътища на Европа, са Щайнер и Керн. Двамата бягат, но няма къде да се установят. Не и през 1939 г. ,не и когато си отведен от властите до поредната граница, принуден да живееш в поредната чужда, да започваш отново да градиш всичко. И така, докато не се наложи насила да се махнеш и от там.

 

Щайнер и Керн преживяват от ден за ден, като продават връзки за обувки почти за без пари. С изненада откриват, че въпреки това стават и хубави неща в този свят. За единия това е Париж, за другия – голямата любов. Сред нечовешката жестокост и безжалостните закони все още има милосърдие.

1. Ерих Мария Ремарк е псевдоним на немския автор Ерих Паул Ремарк;

2. Роден в Оснабрюк, Северна Германия, в семейството на книговезец;

3.  Ремарк е един от най-четените автори на антивоенни книги, творбите му са многократно преиздавани.

 

Закупи книгата „Обичай ближния“ от онлайн книжарници Сиела.Не е наличен

Щайнер и Керн живеят от ден за ден, като продават връзки за обувки за по няколко пенита. Въпреки това двамата с изненада откриват, че са останали и хубави неща в този свят. За единия това е Париж, за другия - любовта... Сред безсърдечната жестокост и безжалостните закони все още има човечност и милосърдие. И несравнимо е щастието в това да се влюбиш, да оцелееш и да разкажеш историята си, за да не бъде забравена...Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Обичай ближния си
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.

За Автора

Ерих Мария Ремарк -

Ерих Мария Ремарк е немски писател, един от най-известните автори на антивоенни романи.

Ремарк е роден на 22 юни 1898 година в Оснабрюк, Северна Германия, и е кръстен Ерих Паул Ремарк, в литературната си дейност използва псевдонима Ерих Мария Ремарк – Мария е фамилното име на майка му. Първите си литературни опити прави още шестнадесетгодишен – пише няколко есета, стихотворения и началото на роман, бъдещият „Мансардата на бляновете“.


В разгара на Първата световна война Ремарк навършва 18 години и е мобилизиран в армията. На 12 юни 1917 година е изпратен на Западния фронт в района на Ам Лангле във Френска Фландрия в състава на Втора гвардейска резервна дивизия, а на 26 юни е прехвърлен в Западна Фландрия в района на Торхаут и Хаутхьолст. На 31 юли е ранен от шрапнел в левия крак, дясната ръка и врата и е прехвърлен във военна болница в Германия, където остава до края на войната.


След края на Първата световна война Ремарк довършва обучението си за учител и от 1 август 1919 година е начален учител. По това време завършва романа „Мансардата на бляновете“, който е публикуван през 1920 година. Сред причините по-късно Ремарк да започне да използва средното име Мария и да промени изписването на фамилията си от Remark на Remarque е желанието му да се разграничи от „Мансардата на бляновете“. През ноември 1920 година напуска училището в Нане, слагайки край на учителската си кариера.


През следващите години Ерих Мария Ремарк сменя множество различни професии – библиотекар, търговец, журналист и редактор. Първата му платена работа, свързана с писане, е на автор на технически текстове за производителя на автомобилни гуми „Континентал“. Като редактор на хановерския рекламен вестник „Ехо континентал“ Ремарк пътува из много страни – Италия, Швейцария, България, Турция.

Свързани продукти
Триумфалната Арка
Ерих Мария Ремарк
Фама
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Черният обелиск
Ерих Мария Ремарк
Фама
рейтинг:
1%
20,00 лв.
-20%
Врагът - Ремарк
Ерих Мария Ремарк
Сиела
рейтинг:
1%
Regular Price 8,00 лв. Special Price 6,40 лв.
Е-книга
Врагът е-книга
Ерих Мария Ремарк
Сиела
рейтинг:
1%
4,80 лв.
-20%
На Западния фронт нищо ново - Обратният път
Ерих Мария Ремарк
СИЕЛА
рейтинг:
1%
Regular Price 23,00 лв. Special Price 18,40 лв.