Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Обезпечение на иска по международни граждански и търговски дела

Обезпечителните мерки в международния граждански процес и арбитражКнигата анализира обезпечението на иска по граждански и търговски спорове с международен елемент. Изследването разглежда обезпечителния процес съгласно регламентите в правото на ЕС, включително Регламент „Брюксел Ia”, и съдебната практика на Съда на Европейския съюз, както и обезпечителната компетентност на българския съд въз основа на ГПК и КМЧП. Представено е обезпечението в международния търговски арбитраж съгласно правилниците на основни арбитражни институции, националното законодателство и режима на признаване и изпълнение. Сравнителноправен анализ на обезпечителния процес в различни правни системи очертава особеностите, имащи значение за последващото презгранично изпълнение. Специален фокус е поставен върху обезпечението в някои типични спорове с международен елемент, свързани с международна продажба на стоки, строителство, интелектуална собственост, презграничен запор на банкови сметки.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Обезпечение на иска по международни граждански и търговски дела
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Деян Драгиев -

Деян Драгиев е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, Университета на Манчестър, Великобритания, и е доктор по право от Университета на Хамбург, Германия, с дисертация по международно частно право под ръководството на проф. Петер Манковски с награда „magna cum laude“. Специaлизира в Хагската академия по международно право. Адвокат, член на Софийска адвокатска колегия, с практика в сферата на търговското право, гражданския процес и международното частно право. Член от най-висока степен (fellow) на Лондонския арбитражен институт (Chartered Institute of Arbitrators, London), арбитър в арбитражните колегии на международни арбитражни институции в Европа, Близкия изток (Дубай и Абу Даби) и Азия. Автор на две книги и над 30 статии в български и международни издания по въпросите на международното частно право и гражданския процес. Дългогодишен автор в сп. „L’Europeo“ по теми за история и култура.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.