Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Новите сортове растения като интелектуална собственост

Книгата представлява своеобразен наръчник, разкриващ изискванията на които трябва да отговаря новият сорт, за да получи правна защита

В нея подробно се описва и процедурата по получаване на правна закрила – постъпките пред Патентно ведомство и експертизите, на които се подлага заявеният сорт от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол. С това разработката представлява интерес не само за специалистите в областта на растениевъдстеото, но и за по-широка аудитория читатели, за която са от значение чисто практическите аспекти на проблема.

София, Септември, 2004 г
доц. д-р Пламен МолловКнигата „Новите сортове растения като интелектуална собственост“ се издава в подходящ момент с оглед липсата на актуална литература и информация в България относно възможностите, които предоставя закрилата на новите сортове растения, както на територията на нашата страна, така и в световен мащаб.

Автори на разработката са адв. Румяна Добрева – първи лицензиран представител по интелектуална собственост за нови сортове растения и породи животни в България, с богат опит в областта на закрилата на новите сортове растения като обект на интелектуална собственост и инж. Иван Иванов – патентен специалист и представител по индустриална собственост, с подчертани научни интереси в областта на теорията и практиката на закрила на новите сортове растения, автор на книгите „Особености при патентоването на лекарства” и „Патентни анализи”, както и на редица публикации в периодичния печат в страната и чужбина.

София, Септември, 2004 г
доц. д-р Пламен МолловНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Новите сортове растения като интелектуална собственост
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Патентни анализи
Иван Иванов, Николай Дишовски
IP Bulgaria
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Вътрешни болести
Иван Иванов
Пенсофт
рейтинг:
1%
43,00 лв.
Решения на задачи по органична химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация - част I
Колектив
Регалия - 6
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Омагьосаният кръг
Иван Иванов
Изток - Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Наричайте ме мечтател
Иван Иванов
Изток - Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.