Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Нощ и океан

Романът, написан с голяма интелектуална амбиция, е носител на наградата Biblioteca Breve (2020). Той рисува с немалко ирония монументален портрет на нашето време.Беатрис Силва попада на новина във вестника, която ѝ прави много силно впечатление: някой е откраднал черепа на легендарния режисьор от епохата на нямото кино Фридрих Мурнау („Носферату“). Изненада и за самата нея е, че познава виновника – новопристигналия Кирос, приятел на нейната хазяйка.

Напът да навърши трийсет и две, Беатрис е необщителна, уморена от живота и патологично ерудирана университетска преподавателка. Пристигането на Кирос изважда наяве нейната проницателна, хиперактивна страна, но я тласка към безумен срив.

С този свой първи роман Ракел Тараниля предлага пространство, в което литературата установява критичен диалог с културата и обществото. История на една съвременна Пенелопа, очакваща завръщането на своя любим: артистичното творчество, любовта, приятелството, осуетените амбиции, неизбежната ерозия на младостта, дилемата между динамичен живот или оставане в ролята на зрител. Всичко това е предадено чрез потока на един брилянтен ум, чиито разочарования избухват в убедителна социална критика.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нощ и океан
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
Клара Калан
Ричард Б. Райт
Персей
рейтинг:
1%
9,98 лв.
Момчето на англичанина
Гай Вандерхейг
Персей
рейтинг:
1%
9,98 лв.
В несвяст
Радостина Колева
Персей
рейтинг:
1%
3,99 лв.
Духless
Сергей Минаев
Персей
рейтинг:
1%
14,99 лв.
ООО - С ограничена отговорност общество
Михаил Милчев
Персей
рейтинг:
1%
3,99 лв.