Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Нямата рече 3 - Йото Вакъвчето

Третата книга от поредицата „Нямата рече“ с дизайнер на корицата - Фиделия Косева.Магичната песен на Велика Нямата продължава в третата книга от поредицата „Нямата рече“ – „Йото Вакъвчето“. Връщаме се в село Вакъвь в началото на XIX век, където горите на Сакар ще пеят песни за хайдути и за Индже, Кара Кольо и Христо войвода.

Панайот е роден в сиромашко семейство в село Вакъвь, а нищетата принуждава родителите му да го оставят харизмо на новопостроения манастир „Св. Троица“. Там под грижите на монасите момчето научава четмо и писмо. Ала съдбата му, макар и покровителствана от самия Индже, е белязана от предателства и неочаквани обрати.

Но дали човек сам определя пътя, по който ще върви? Може ли една истинска, дълбока и свята любов да надживее света ни и да остане вечна – въпреки изпитанията, на които е подложена? Как малката Величка се превръща в могъщата Велика Нямата и какъв е заветът, който трябва тя да изпълни?

В този роман Галина Танева ще ни изпее 24 автентични народни песни, които разказват историята, несгодите и радостите на българския народ. Авторката така ще изтъче пътя на героите си, че по каквито и друмища да минат, каквито и беди да си напатят, колкото и радост да съберат, каквито и песни да изпеят, един урок накрая да научат и той най-важен е от всички: „Човек сам кове съдбата си!“. 

Колоритен диалект, истински и неповторими традиции и обичаи, фолклор, който сякаш оживява – това е поредицата „Нямата рече“. И любов. Защото България и българското са любов.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Нямата рече 3 - Йото Вакъвчето
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Нямата рече - Сърцето що дума, право е
Галина Танева
Сиела
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Нямата рече 2 - Кръвта вода не става
Галина Танева
Сиела
рейтинг:
1%
15,90 лв.