Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

НЕвярно с оригинала

Книгата „НЕвярно с оригинала” е компилирала в едно художествено четиво документални свидетелства от обществения ни живот от последните десетилетия. Ще се срещнете с герои, чиито сетива са напълно закърнели за истината, и други които се надяват, че могат да се преборят с процесите и хората, които й пречат.Справедливостта е основен жалон на историите в тази книга. Всички герои в нея търсят по свои пътища вина, или оправдание за начина, по който се е стекъл животът им. В епилога на „НЕвярно с оригинала” авторката Еми Мариянска е направила една своеобразна картина на обществените взаимоотношения по следния начин: 

В продължение на десетилетия ние с вас живяхме в едно общество, но различен живот – несправедливо щастлив за едни, и несправедливо нещастен за други. Някои съвсем незаслужено станаха победители, други бяха превърнати в жертви; някои избраха да са бунтари, други предпочетоха да останат бездушни зрители. Победителите постоянно говореха за равенство пред закона, но не бяха равни с жертвите. Победителите говореха едно, а правеха друго; уверяваха жертвите си, че правят всичко за тяхно добро, а за жертвите ставаше все по-лошо. Щастливите не ставаха бунтари, а бунтарите не можаха да си извоюват щастие. Но каквато и да беше разликата между всички тези типажи, победителите си приличаха помежду си, и жертвите – също. И някъде между лицемерието на щастливите „победители“, крясъците на отчаяните бунтари и бездушието на мълчаливите, пагубно се разруши отвътре цялото ни общество. Срутиха се устоите му за Морал, заличиха се критериите му за Добро и Зло. И все пак, Надежда има!... Какъв би бил смисълът да сме живи, ако живеем без надежди?...Напишете вашето мнение
Вие оценявате:НЕвярно с оригинала
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Да научим Netscape Communicator 4
Питър Кент
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
7,00 лв.
MS Office 97
Дитлинд Вагнер
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Да научим сами StarOffice за 24 часа
Р. Тейлър
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Да научим сами да работим с PC за 24 часа
Грег Пери
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Проблемът "Година 2000" и как да се справим с него
Дан МакГрейл
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
15,00 лв.