Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Настолна игра - Бременските музиканти

Голяма новина обикаля из цялата страна. Четири смели животни се качили едно върху друго и крещейки с пълно гърло, изплашили банда разбойници. Вие също може да прогоните нахалните бандити, като създадете свои кули от множество различни животни.

Характеристики:

  • Двустранно игрално поле;
  • 34 фигури на животни;
  • 5 фигури на разбойници;
  • 1 пътепоказател;
  • Правила за играта на български език.


Голяма новина обикаля из цялата страна. Четири смели животни се качили едно върху друго и крещейки с пълно гърло, изплашили банда разбойници. Вие също може да прогоните нахалните бандити, като създадете свои кули от множество различни животни.

Вдъхновени от историята на бременските музиканти и техните героични дела, Фантасмагория създава забавна ира, която ще накара участниците да вземат съдбата си в свои ръце и да се изправят срещу многобройните, върлуващи разбойнически банди. Играчите трябва да съберат своя собствена трупа от животни по пътя за Бремен и да ги поставят едно върху друго така, че да образуват кула, достатъчно висока, за да изплаши крадците. От всички кули, които отговарят на това условие, най-ниската ще спечели.

Правила за играта:
Преди началото на играта се избира ниво на трудност. В игра с по-малки деца се препоръчва да се играе без къщичката, за да не обърква преценката им. За един от двата по-трудни варианта, къщичката се поставя върху масата с избраната от участниците страна нагоре. Пътепоказателя се поставя между животните, завъртян по посока на часовниковата стрелка. Той ще показва посоката на движение по пътеката. Играта започва с участникът, който най-скоро е свирил на музикален инструмент или е пял, а може и от "най-страшния" играч. По време на своя ход, той взима едно от четирите животни, положени веднага след пътепоказателя по часовниковата стрелка и премества пътепоказателя на мястото на взетото животно. В хода на играта събраните животни се поставят от играча така, че да оформят кула. Той поставя първото животно най-отдолу и всяко следващото над него така, че всеки две съседни животни да се допират плътно, но да не се припокриват. По всяко време на своя ход, играчът може да реши, че неговата кула е достатъчно висока и да пасува. Този участник повече няма да играе и няма да взима повече животни. Неговата кула няма да бъде засегната от уменията на животните, избрани от останалите играчи. След като играчът завърши хода си, идва редът на следващия участник по посока на часовниковата стрелка. Накрая, когато и последният играч пасува, разбойниците се поставят един върху друг така, че да оформят и те кула. След това играчите се редуват да сравняват височината на своите кули с кулата на разбойниците. Ако кулата с животни на някого от участниците е по-ниска от тази на разбойниците, този играч отпада от надпреварата и автоматично губи играта. Останалите играчи сравняват своите кули помежду си и този с най-ниската кула от животни сред тях - печели. Смята се, че той има отлично око и e използвал най-подходящите животни за трудната задача да изплаши разбойниците. неговата кула е по-висока от тях, но най-ниска сред тези на другите играчи, т.е най-близо до височината на разбойническата кула.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Настолна игра - Бременските музиканти
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Настолна игра - Малък свят - Smallworld
рейтинг:
1%
110,00 лв.
Настолна игра - Математика за деца
рейтинг:
1%
16,99 лв.
Цифрите - образователен пъзел-игра
рейтинг:
1%
14,30 лв.
Настолна игра - Съкровищата на България
рейтинг:
1%
14,99 лв.
Настолна игра Play Land - България - География и история
рейтинг:
1%
15,90 лв.