Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Най - сетне край

Онова, което свързва всички пиеси на Петер Турини, включени в тази книга, е самотата на човека. Тази самота е или следствие от жестокостта на обществото, което по различни причини го е отблъснало, или умишлено е била избрана, за да бъде намерено някакво измислено спокойствие дори и в смъртта.

 

Самотно е момчето, които бяга на сметището, за да търси забава, самотен е човекът, който не може да бъде разбран и дори престава да говори, самотно е момичето, което не съзнава дори, че убива детето си, самотна е майката, пренебрегвана от сина си, самотен е слепецът на върха на планината, самотен е човекът, който се радва на старите филми, самотен е и онзи, който си мисли, че може да победи живота.

 

И все пак всички тези самотници имат нещо общо. Всички те търсят другия човек, лъжат се че може да го намерят, но ако не загинат, накрая им остава само да изкрещят като Тарзан, а техният крясък всъщност е вопъл или вик от отчаяние.

 

Австрийският писател Петер Турини е роден през 1944 г. в Каринтия. До 1971 г. упражнява различни професии. Оттогава е писател на свободна практика и живее във Виена и Рец. Става известен с първата си театрална творба „Лов на плъхове” и със сценария на телевизионния сериал „Алпийска легенда”. Автор е на много пиеси, филмови сценарии, издава стихосбирки, публикува публицистични текстове и есета. Носител е на многобройни авторитетни австрийски и европейски литературни награди.

 

Произведенията на Петер Турини са преведени на повече от трийсет езика, а пиесите му се играят на всички големи световни сцени. Някои от тях са излъчвани и като радиопиеси или са заснени като телевизионни филми.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Най - сетне край
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Петер Турини -

Австрийският писател Петер Турини е роден през 1944 г. в Санкт Маргаретен, Каринтия. Израснал е в Мария Заал. Живее във Виена и Ретц. Автор на множество театрални пиеси, които се играят в Австрия, Германия и на всички големи световни сцени. Много от тях са излъчвани и като радиопиеси или са заснети като телевизионни филми. Адаптира сполучливо класически театрални творби от П. Бомарше и К. Голдони. Пише поезия, проза, публицистични текстове. Автор на сценарии за популярни телевизионни филми, сред които и Алпийска легенда. Носител е на многобройни авторитетни литературни награди, между които Герхард Хауптман, Йохан Нестрой, Винзенз Рици, Вюрт за европейска литература.  Участва в литературни четения на творбите си из целия свят. Пиесите му са преведени на повече от двайсет езика.

Свързани продукти
Откриването. Пиеси
Петер Турини
Рива
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Новогодишна нощ
Петер Турини
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
10,00 лв.
От любов/ пиеса
Петер Турини
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
11,99 лв.
C‘est la vie
Петер Турини
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
10,00 лв.
По-хубаво е заедно срещу Алцхаймер
Петер Турини
Black Flamingo
рейтинг:
1%
11,00 лв.