Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Национална и организационни култури: Устойчивост и динамика (Две изследвания в България - 2001, 2008)

Не е наличен
Хората пътуват - с автомобили и самолети, или просто в ИНТЕРНЕТ. И се сблъскват със странни и неразбираеми неща: от разнопосочното поклащане на главата за да и не, през общите тоалетни за мъже и жени, до любезното предложение да се „позабавлявате" със стопанката (на гости при ескимосите) в знак на уважение към госта. Тези и други подобни случаи обикновено предизвикват КУЛТУРЕН ШОК -неразбиране на това, което се случва, неодобрение (защото противоречи на собствената представа за позволено, добро, редно, нормално.., неприемане. Можем ли да се подготвим за срещите с различното и различните, за да избегнем или преодолеем по-бързо културния шок?
Твърдят, че светът се глобализира и все повече се превръща в едно цяло. Пространствата се преодоляват по-лесно, падат граници, заличават се различия. Идва ли времето на една обща, наднационална (над-регионална, над-местна, над-етническа, над-религиозна, над-полова, над...) култура? Или, уплашени от възможната загуба на идентичност, общностите съзнателно изваждат на преден план собствената си уникалност („различност"), за да ги има върху културната карта?
Това са малка част от въпросите, които придават смисъл на усилието да се изследват културите - национални, организационни, общностни, етнически, регионални и пр.
През последните 15-20 години интересът към изследването на общностите и организациите през призмата на културите видимо нараства.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Национална и организационни култури: Устойчивост и динамика (Две изследвания в България - 2001, 2008)
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Съдов достъп. Перитонеална диализа
Здравко Краев
Парадигма
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Основи на управлението на публичния сектор + CD
Светослав Ставрев, Александър Вълков
Парадигма
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Антидискриминационна и антипотискаща социална работа
Сашо Нунев
Парадигма
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Смелост за мир, смелост за промяна
Анелия Коева
Парадигма
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Защо Америка не е Европа
Рандал Бейкър, Джон Караагач
Парадигма
рейтинг:
1%
23,00 лв.