Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Мопсът на Вазов - Краткости - 2001 - 2021

„Мопсът на Вазов“ събира 274 текста, писани от Владислав Христов през последните 20 години

„Мопсът на Вазов“ е книга, която разкрива необичайната чувствителност на един съвременен човек, рефлектиращ болезнено върху случващото се в света около нас и в света вътре в нас. По този начин тя препотвърждава предназначението на самата литература: да умиротворява, да облагородява, да бъде пътеводител в духовния ни живот.

Едно от най-приносните постижения на сборника е в заявената богата литературна култура на автора (с неизбежните реминисценции, алюзии и паралели от наши и чужди автори и произведения), както и надграждането на българската повествователна традиция, водеща началото си още от кратката публицистична проза на Ботев.


проф. д-р Людмил Димитров

  • Редактор: Людмил Димитров;
  • Художник: Василена Георгиева, Ивайло Цветков.


Няма съмнение, че кратката проза е най-трудната за овладяване литературна форма. В текстове си Владислав Христов съумява да открие както точната дума, така и най-сгъстения сюжет. Поантите са изненадващи и често преобръщат изцяло перспективата на повествованието. „Мопсът на Вазов“ представя автора като писател с усет за социално значими проблеми. Това пък е обяснимо с факта, че Владислав е автор и на безкомпромисна публицистика. В този сборник обаче той е прибегнал към художествена интерпретация на темите, които го вълнуват. На места това са житейски случки, ситуации и истории, другаде – басни, но във всички случаи го е занимавал конкретен обществен проблем.

Христо Карастоянов



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Мопсът на Вазов - Краткости - 2001 - 2021
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Долината на феята или Потайностите на човешкото сърце
Ендре Кукорели
Ерго
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Комореби
Владислав Христов
Ерго
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Писма до Лазар
Владислав Христов
Ерго
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Мед от оси
Владислав Христов
Ерго
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Пойни птици
Владислав Христов
Ерго
рейтинг:
1%
14,00 лв.