Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Минало и съвременност. Научни есета

Книгата поставя началото на поредица „Понятия, проблеми, дискусии", в която преподаватели от Нов български университет и чуждестранни автори, свързани с университета, ще защитават конкретна съвременна платформа на знание.
Тази първа книга включва 22 научни есета. Говорени и писани по различни поводи в последните 15 години, те са обединени от темата „Минало и съвременност". С изключение на два текста, всички есета в книгата са възникнали след устни представяния на форуми, които след това са били написани. В писмената им версия обаче са запазени едрите белези на първоначалното устно представяне -коментирането на повече теми под егидата на една централна и реториката на убеждаването на определен адресат.
В тази посока е и посланието на „Наhttp://www.mobilis.bg/admin/articles/addучни есета" - една обсъждана истина е съставена от повече видове истина, между които особена преднина има т. нар. ситуативна истина на убеждаването на конкретна аудитория. Защото не е без значение пред кого и за кого се твърди нещо, което се твърди именно по този начин.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Минало и съвременност. Научни есета
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Светът през XX век
Пламен Цветков
Нов български университет
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Език. Литература. Култура / Годишник Том 6 - 2005 г.
Сборник
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Българската общественост за расизма и антисемитизма
Мира Майер
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Университетът - особен свят на свобода
Богдан Богданов
ИК Нов български университет
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Семинари - Том 1 на проф. Богданов
Богдан Богданов
Нов български университет
рейтинг:
1%
14,00 лв.