Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Международно частно право

Не е наличен

Книгата е предназначена да послужи като учебник за студентите от горните курсове по право. Наред с основното, тази книга има и едно специално предназначение. Тя обвързва изучаването на българското международно частно право с това на Европейския съюз, и по-специално с неговата сърцевина – правото на Европейската общност. С влизането в сила за България на учредителните договори и актовете, приети от институциите на ЕО, българското МЧП радикално се „комунитаризира”. По обясними причини това ново състояние на правната уредба не е отразено в българската правна литература досега. В книгата се прави опит тази празнина да се запълни, като се представят основните актове на ЕО по МЧП, както и задължителната за България практика на Съда на Европейските общности. Историята, теорията и доктриналните спорове са спестени на читателя в следващото изложение. Целта на книгата е да представи съдържанието и структурата на българското МЧП при новите условия в степен, която удовлетворява практическата потребност от ориентиране в тази материя. Ето защо книгата ще бъде полезна за всеки български юрист, независимо от равнището на неговата квалификация.
Текстът е съобразен с действащото право и практиката на СЕО към 30 април 2007 г.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Международно частно право
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Ръководство за практическа подготовка по трудово право
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Смъртното наказание. Pro et contra
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Юридически свят бр.1/2000
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Конституционното право на защита
рейтинг:
1%
2,80 лв.
Административно правораздаване
рейтинг:
1%
4,90 лв.