Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Международният панаир – Пловдив

Книгата изследва ролята на Международния панаир – Пловдив в условия на стагнация на диалога Изток-Запад по време на Студената война и как изложението допринася за увеличаването или установяването на търговските отношения на България със страни извън рамките на Източния блок.Изданието проследява и изследва ролята на Международния панаир – Пловдив за външнотърговската политика на България в обстановка на политическо, икономическо и идеологическо противопоставяне на страните от двата блока. Търси се отговор на въпросите какво е значението на международния търговски форум в условия на стагнация на диалога Изток-Запад и как той допринася за увеличаването или установяването на търговските отношения на България със страни извън рамките на Източния блок. Освен това се дава отговор дали развитието на панаира е с оглед вътрешната логика на разрастване на такива институции или зависи от промените във външнополитическите, външноикономическите и вътрешнополитическите условия от този период.

В книгата за първи път се проследява историята на Пловдивския панаир, за целия период на социализма в България, като са изведени политико-исторически и икономически фактори за развитието му. Едновременно с това за пръв път се анализира ролята му във външнотърговската политика на страната по време на Студената война. Изследвана е и специфичната взаимовръзка между развитието на външната търговия на България в годините на стагнация на диалога Изток-Запад и увеличаването на значението на търговския форум. За първи път е проучено влиянието на изложението за модернизирането на икономиката в България по време на социализма.

Написана е на основата на богат архивен материал от централни и местни институции, мемоарна литература, справочници и юбилейни издания на самия панаир.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Международният панаир – Пловдив
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Сборник по математика за 6. клас - Коала Прес - 2021/2022
Константин Бекриев, Лилия Дилкина, Нина Иванова, Пенка Рангелова
Коала Прес
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Програмиране на С++ - Ръководство по информатика
Колектив
Коала прес
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Страшния съд
Тим Грийн
Коала
рейтинг:
1%
10,99 лв.
Fairy tales and Six tests
Oscar Wilde
Коала Прес
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Тестове за държавен зрелостен изпит по български език и литература
Ангелина Недева, Здравка Тасева
Коала
рейтинг:
1%
8,40 лв.