Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Метрология и измервателна техника - том I

Не е наличен

Том 1 съдържа четири глави, в които се разглеждат теоретичните основи на метрологията, основите на измервателната техника, единството на измерванията, както и въпроси касаещи метрологичното осигуряване на качеството.
Отразени са съвременните подходи към измерването в съответствие с последното 3-то издание на Международния речник по метрология (VIМ3) от 2007 г., както и съвременната национална и международна нормативна база, свързана с осигуряване на единството на измерването.
Особено внимание е отделено на оценяването на точността и обработката на данните при измерването, както и на метрологичните дейности, свързани с осигуряване на проследимостта на измерването. Теоретичният материал е подкрепен с множество примери.
Разгледани са квалиметрията (частта от метрологията, касаеща оценяването и измерването на качеството), както и статистическите методи за неговия контрол. В приложение са дадени българо-английски и англо-български речници на основните метрологични термини използвани в съответните глави.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели и по-специално:
За специалисти от различни сфери на промишлеността и икономиката, работещи в областта на измерванията, изпитванията и осигуряване на качеството на продукцията; За студентите от бакалавърския и магистърския курс на специалностите във ВУЗ, в които се изучава метрология и измервателна техника; За специалистите от държавните институции свързани с метрологията. Тя може да бъде полезна и на докторанти, специализанти и научни работници, които използват измервания в своята дейност.
Авторите са учени с дългогодишен стаж от Техническия университет - София, ИА "Българска служба по акредитация", НИК-47 ЕООД - Пловдив, Харковския национален университет по радиоелектлоника (Харков, Украйна) и Всерусийския научно-изследователски институт "Менделеев" - Санкт Петербург (Русия).


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Метрология и измервателна техника - том I
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Технологии и мениджмънт
Огнян Андреев
Софттрейд
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Клъстърен Подход за повишаване на конкурентноспособността
Младен Велев
Софттрейд
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Тийнейджърски дневник 3
Ралица Филипова
Софттрейд
рейтинг:
1%
9,90 лв.
Инфoрмaциoннa срeдa и книгoиздaтeлскитe прoцeси
Любa Цвeткoвa
Софттрейд
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Новата информационна среда и книгоиздателските процеси
Люба Цветкова
Софттрейд
рейтинг:
1%
6,00 лв.