Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Медицинска хуманитаристика - Теми, термини и превод

Мисията на медицинската хуманитаристика е да промени самия образ на медицината, като мобилизира в своя услуга много и различни видове знание - един съвременен диалога между медицината и литературата

Тази разнообразна методология и теоретични инструменти са поставени в услуга на по-доброто разбиране на клиничните практики, както и на взаимодействието между лекар и пациент.

  • Редактор: Амелия Личева;
  • Коректор: Русанска Одринска;
  • Дизайнер корица: Фиделия Косева.

Медицинската хуманитаристика е сравнително млада дисциплина, в която се откроява мултидисциплинарен подход, при който медицината влиза във взаимоотношения със социалните и поведенчески науки (социология, психология, културна антропология, история, право), но се среща и с моралната философия, както и с литературата, театъра и изобразителното изкуство. В рамките на специализирания превод медицинският не е просто един от най-трудните, но е и най-отговорен.


Д-р Ивета Ташева
е сред водещите кардиолози в България. Тя е началник на Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Софиямед“. Има придобити специалности по Вътрешни болести, Кардиология и Инвазивна ангиология. През последните години разработва авангардно лечение на миомните възли чрез емболизация на съдовете, захранващи матката.

През 2019 г. защитава докторска дисертация в Медицинския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, където е  водила семинари по вътрешни болести и кардиология, а в момента чете лекции по Превод на медицинска терминология към МП „Преводач-редактор“. Автор е на над 80 публикации в най-реномираните чужди и български медицински списания, както и на монографията „Ендоваскуларно лечение на комбинирана периферно-артериална и коронарна болест“, изд. „Просвета“, С., 2022.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Медицинска хуманитаристика - Теми, термини и превод
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Езикът на лекарите днес
Ивета Ташева
УИ "Св. Климент Охридски"
рейтинг:
1%
16,00 лв.