Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Математика 6. клас

Не е наличен
Учебното съдържание по математика в 6. клас е разпределено в 5 теми: – Степенуване – Рационални числа – Геометрични фигури и тела – Пропорции – Цели изрази Според учебния план годишният хорариум е 136 учебни часа (по 4 часа седмично). Учебникът е структуриран в четири типа уроци: комбинирани, за упражнения, за преговор и за обобщение. Комбинираните уроци са разработени при спазване и продължаване на идеята от 5. клас новите знания да се разпределят на по-малки порции и едновременно с въвеждането на новите знания да се осигури и затвърдяването им. Съдържат неголям обем знания, които са подкрепени с достатъчно упражнения. Новите знания се въвеждат чрез задачи. Продължава възприетото в 5. клас оформление на решените задачи, определенията, твърденията, правилата и обясненията. Продължават рубриките: „Нови думи“ за въвеждане на термините на новите понятия; елементи от решенията на ученик, оформени върху лист от бележник; „Знаете ли, че?“ – исторически, екологични, географски, социално-битови или други факти, обвързани с текста на съответната задача. Всеки урок завършва с набор от задачи, които може да се използват за допълнителна или за самостоятелна домашна работа. Чрез уроците за упражнения се поддържат изучените стари знания. Всяка подтема в учебника завършва с преговор и затвърдяване на изучените до момента знания и тестови задачи за самоконтрол. Всяка тема завършва с обобщаващ урок, в който е систематизиран минималният обем от знания, задачи за затвърдяване и поддържане на знанията, тестови задачи и тема за самоконтрол. Учебникът завършва с именен указател и отговори на всички тестови задачи. Учебникът е подходящо илюстриран за възрастта на ученици от 6. клас и продължава художественото оформление на Математика 5. клас.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Математика 6. клас
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Activities for 8th Grade Chemistry - работна тетрадка по химия на английски език за 8 клас
Магдалена Цавкова, Стефан Манев
Просвета
рейтинг:
1%
4,68 лв.
Палавата топка
Просвета
рейтинг:
1%
2,50 лв.
Христоматия по литература за 11. клас
Инна Пелева, Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Химия и опазване на околната среда за 10. клас - Просвета
Лиляна Боянова, Красимир Николов, Емилия Тодорова, Ивайло Ушагелов
Просвета
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Физика и астрономия за 10. клас
Виктор Иванов, Димитър Мърваков, Валери Голев, Мая Гайдарова, Илона Мирчева, Мариета Иванова
Просвета
рейтинг:
1%
15,00 лв.