Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Малката русалка

Не е наличен
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Малката русалка
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Ханс Кристиан Андерсен -

Ханс Кристиан Андерсен се нарежда сред най-известните и четени писатели в света. Той е автор на множество книги, приказки, разкази и пиеси, които се четат и играят и до днес по големите театрални сцени в цял свят. 

В този раздел на ciela.com можете да разгледате и закупите заглавията, които ви харесат, и то на много изгодни цени. Възползвайте се от атрактивните условия за поръчка и доставка, които онлайн книжарница Сиела предоставя на своите клиенти.

Биография

 

Ханс Кристиан Андерсен е може би най-обичаният и известен датски автор. Ражда се на 2 април през 1805г. в град Оденсе. Живее в скромен дом, макар баща му да е вярвал, че семейните предци са били благородници. Ханс Кристиан Андерсен от дете е обичал да чете и разказва истории, като дори е имал свой малък куклен театър. Авторите, които е е предпочитал да чете, са били Шекспир и Лудвиг Холберг.

След смъртта на баща си, бъдещият писател е принуден да започне да се грижи за себе си, без да очаква помощ и подкрепа. Работи различни дейности като чирак, шивач и в цигарена фабрика. 

След неуспешен опит да работи като актьор, се ориентира към писането. Първият му голям успех идва с „Разходка от канала Холмен до източния край на остров Амагер“. 

Следващото постижение в кариерата му идва с романа "Импровизатор". Благодарение на него, Ханс Кристиан Андерсен постига материално благополучие, което му дава възможност да се отдаде на писането. Следват приказките му, които са издадени в няколко тома. 

По време на живота си датският писател написва множество разкази, стотици приказки, няколко романа, либрета към опери. Неговото творчество вдъхновява много автори на музикални произведения, които създават лирични приказки, опери, балетни постановки.

Андерсенови приказки

 

Няма как да не отделим специално място за приказните истории на този великолепен автор. Малката русалка, Грозното патенце, Малката кибритопродавачка, Снежната кралица, Кай и Герда, Оловният войник - това са само малка част от световноизвестните герои на Ханс Кристиан Андерсен.

Всички те са обичани от милиони хора по света, както от деца, така и от възрастни. Множество поколения деца са пораснали с произведенията на Ханс Кристиан Андерсен и до днес си ги спомнят, а като възрастни вече ги четат не само на себе си, но и на своите деца и внуци. В сайта на Сиела можете да купите много книжки, които събират вечните Андерсенови приказки и с които да зарадвате своите деца.

Кои са най-търсените му творби

 

Творчеството на Ханс Кристиан Андерсен е изключително богато и наситено с вълнуващи истории. Неговите разкази, както и вечните приказки, са задължителни за всяка една библиотека. 

Отделете време, за да разгледате предложенията в онлайн книжарница Сиела и да поръчате изданията, които ви допаднат най-много. Изборът е голям и ще ви бъде трудно да се спрете само на 1-2 заглавия. Книгите на датския писател са преведени на над 150 езика и се продават в цял свят.

  • "Снежната царица".
  • "Малката русалка".
  •  "Палечка".
  • "Грозното патенце".
  • "Дивите лебеди и други приказки".
  • "Цветята на малката Ида".
  • "Новите дрехи на краля".
  • "Принцесата и свинаря".
  • "Принцесата и граховото зърно".
  • "Огнивото".
  • "Храбрият оловен войник".

Свързани продукти
Приказки - Х.К.Андерсен
Ханс Кристиан Андерсен
Хермес
рейтинг:
1%
4,00 лв.
Избрани приказки - Андерсен
Ханс Кристиан Андерсен
Пан
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Цветята на малката Ида
Ханс Кристиан Андерсен
Хермес
рейтинг:
1%
2,00 лв.
Ханс Кристиан Андерсен: Хвърчащият куфар + DVD
Ханс Кристиан Андерсен
Колхида
рейтинг:
1%
4,99 лв.
Ханс Кристиан Андерсен: Гърло от бутилка + DVD
Ханс Кристиан Андерсен
Колхида
рейтинг:
1%
4,99 лв.