Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Македония и ЦРУ 1947 - 1953

Документалният сборник „Македония и ЦРУ“ е най-новата книга на доц. д-р Христо Милков

Представени са непубликувани архиви от електронната читалня на Централното разузнавателно управление, обединени под общата тема „Македония и ЦРУ“. Всички те са преминали 65-годишния срок за разсекретяване. Обнародването им дава възможност както на специалистите, така и на любителите на историята да се докоснат до една доскоро оградена с бодлива тел територия.

 



Една от най-важните теми е съдбата на българите в Македония и борбата им за отстояване на национално самосъзнание. Тези архиви съдържат недвусмислени свидетелства за българския дух в Македония и за силното влияние на ВМРО и нейния водач Иван Михайлов.

ЦРУ успява да проникне в лагерите и затворите, някои от които съществуват и до днес. Под бдителното око на агенцията попадат университетите и гимназиите.

Внушително ядро са архивите за Струмица и Струмишко. Те разкриват неизвестни до този момент подробности за кървавите изтезания, на които са подложени студентите и за зловещата екзекуция на Струмишката петорка от УДБА. Разобличени са лъжите, че били убити при „опит за бягство“.




Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Македония и ЦРУ 1947 - 1953
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Видях сатаната, как падна от небето като светкавица
Рене Жирар
Изток-Запад
рейтинг:
1%
9,00 лв.
1968 „Разделната“ година - свободата на власт
Христо Милков
Гутенберг
рейтинг:
1%
22,00 лв.
Заветът на кана - Изход - книга 4
Христо Милков
Фрувег - ПЗП
рейтинг:
1%
19,00 лв.
Дьо Гол е Историята
Христо Милков
Фабер
рейтинг:
1%
15,00 лв.