Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Лутанията на възпитаника Тьорлес

"Лутанията на възпитаника Тьорлес" (1906) се смята за една от основополагащите ранни творби на литературната модерност и неслучайно "Die Zeit" й отрежда място в своята библиотека "100-те най-важни книги"."Лутанията на възпитаника Тьорлес" (1906) се смята за една от основополагащите ранни творби на литературната модерност и неслучайно "Die Zeit" й отрежда място в своята библиотека "100-те най-важни книги".

В своя първи роман Музил ни предлага дълбоко проникновено, комплексно описание на душевния живот на един юноша. И то не само през пубертета: чрез главния си герой авторът хвърля светлина върху кризисните моменти в развитието на всеки чувствителен човек. При това с потресаващо визионерство: защото само трийсетина години по-късно, по времето на националсоциалистическата диктатура, авторитарните методи ще придобият абсурдни измерения с насилието над отделната личност и нейното превръщане във второстепенен придатък към механизма на системата.

Като своеобразна парабола тъкмо на това време световноизвестният немски режисьор Фолкер Шльондорф пресъздава върху филмовата лента творбата под заглавието "Младият Тьорлес".

Роберт Мююзил, най-значителният романист на немски език през първата половина на ХХ век, е един от най-известните писатели на нашето столетие.
Таймс

С романа си "Лутанията на възпитаника Тьорлес" Музил докосва ужасите на настоящето и бъдещето.
Волфганг Кьопен

Този роман на един едва 22-годишен начеващ писател ще остане завинаги.
Алфред КерНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Лутанията на възпитаника Тьорлес
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Тъмната страна на луната
Мартин Зутер
Атлантис
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Любовен архив
Урс Фас
Атлантис
рейтинг:
1%
7,90 лв.
Пиеси
Роберт Музил
Рива
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Вещица по пладне
Юлия Франк
Атлантис
рейтинг:
1%
14,90 лв.
Безпомощната Европа
Роберт Музил
МД "Елиас Канети"
рейтинг:
1%
16,00 лв.