Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Литература за 5. клас

Не е наличен
Учебникът съдържа темите от програмата по литература, обединени в три раздела: „Светът и човекът“, „Фолклорен празничен календар“, „Човекът и обществото“. Разделите, както и подразделът за фолклора, се откриват с въвеждащи в съответната тематика урочни статии за нови знания: „Митовете на човечеството“, „Човекът и народното творчество“, „Календари и празници“ и „Семейство, род, народ, човечество“. Главен акцент в учебното съдържание са рубриките за дейности – поле за общуване между автори на учебника, учител и ученици. Такива рубрики са: „Да запомним“ (въвежда новите литературни понятия), „Да разсъждаваме“ (развива умения за анализ на текст), „Да съпоставим“ (дава възможност за съпоставяне на текстове), „Да разговаряме“ (задава дискусия по етични или социални проблеми от текста), „Да проучим“ (поставя учебна задача, свързана с текста), „Да претворим“ (поставя творческа задача), „Знаете ли, че...“ и „В библиотеката“ (разширяват познавателния интерес на учениците). Разнообразието от рубрики заедно с речника и въпросите към всеки текст прави учебника динамичен, активизира мисленето и въображението на учениците. Учебникът завършва с приложение с видовете устна и писмена реч, изучавани по програма.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Литература за 5. клас
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Литература за 10. клас
Албена Хранова, Любов Шишкова
Просвета
рейтинг:
1%
29,20 лв.
Текстове и тестове по литература за 5. клас. По новата учебна програма
Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
3,90 лв.
Тетрадка по литература за 5. клас
Албена Хранова
Просвета плюс
рейтинг:
1%
5,90 лв.
Текстове и тестове по литература за 6. клас. По новата учебна програма
Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
3,90 лв.
Текстове и тестове по литература за 7. клас - НВО - Просвета
Албена Хранова
Просвета
рейтинг:
1%
4,90 лв.