Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Личният живот на Исабел Кастилска

Колкото и противоречива да е личността на Исабел Кастилска, тя е владетелят, който възражда Испания и определя дългосрочната посока на възходящото ѝ развитие почти до модерността.Личният живот на известните хора винаги е бил предмет на особен интерес на историците.

Като че ли именно в тази сфера на познанието историческите изследвания се приближават най-много до вкусовете на широката публика – заради пикантните подробности, заради екстравагантността и безсрамието на онези, които в същото време създават историята. Често историческата истина е толкова любопитна, че прилича на филмов сериал, и фактът, че всъщност става дума за действително случили се събития, е особено завладяващ. Защото в крайна сметка филмовите сюжети твърде често са заимствани от действителността.

Исабел Кастилска (1451-1504) е първата кралица в историята на Испания. Животът й е белязан с редица премеждия, които каляват характера ѝ и изграждат у нея безпогрешен политически нюх. Именно това й помага да се превърне в онзи монарх, призван да консолидира християнската власт на Пиренеите. Постига го безкръвно, с дипломация и династическия брак, а семейството й бързо се утвърждава като символ на обединената държава.

Управлението на Исабел съвпада с края на многовековната Реконкиста и началото на Великите географски открития, които дават значителен тласък в развитието на държавата и възможност да се промени глобалният силов баланс в полза на зараждащата се испанска колониална империя. Времето на Исабел Кастилска обаче носи и тъмната слава на най-безпощадните изстъпления на Инквизицията и фанатичния католицизъм, проекция от убежденията на кралицата.

Колкото и противоречива да е личността на Исабел Кастилска, тя е владетелят, който възражда Испания и определя дългосрочната посока на възходящото ѝ развитие почти до модерността.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Личният живот на Исабел Кастилска
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
История на войните - книга 11 - Войната за испанското наследство
Ростислав Ботев
Милениум
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Личният живот на Луи XIV
Ростислав Ботев
Милениум
рейтинг:
1%
19,99 лв.
История на войните 14 - Седемгодишната война
Ростислав Ботев
Милениум
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Личният живот на Сюлейман Великолепни
Ростислав Ботев
Милениум
рейтинг:
1%
19,99 лв.
Личният живот на Джеймс II
Ростислав Ботев
Милениум
рейтинг:
1%
14,00 лв.