Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Лицензионен режим на лекарствените продукти в хуманната медицина

Дизайн на корица: Дамян ДамяновНе е наличен

Монографията на д-р Ивелина Александрова е на оригинална тема, с оглед липсата на специализирано изследване в сектора на управление на държавата – здравеопазване, и по-специално – управлението на сложния процес на употреба (в широк смисъл) на лекарствени продукти в страната ни. Авторката изследва административно-правната уредба на дейностите, свързани с лекарствените продукти в страната ни, като се фокусира върху производствата по лицензирането на тези дейности. Общата цел е да се прецизира законодателството и практиката, а оттук да се оптимизира държавния контрол върху тези дейности. Д-р Александрова включва и един от най-актуалните въпроси – пандемичната криза. Авторката обосновава de lege ferenda необходимостта законодателят да наложи ограничения, които да бъдат обвързани с данъчните закони, с броя на фирмите, които едно лице може да регистрира за конкретна дейност, и с оборота, който следва да се следи с оглед новорегистрираните фирми.

проф. д-р Дарина ЗиновиеваНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Лицензионен режим на лекарствените продукти в хуманната медицина
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Ивелина Александрова -

Д-р Ивелина Александрова е завършила „Право“ в ЮФ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Защитава докторска степен в направление „Административно право и административен процес“, а от 2015 г. работи в сферата на обществените поръчки. Автор е на редица публикации в сферата на административното и медицинското право. Практикува като юридически консултант на лечебни заведения по въпросите на медицинското право и обществените поръчки.

Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Убийте Скитник - Българската и британската държавна политика по случая Георги Марков
Христо Христов
Сиела
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Преди да се родя и след смъртта ми
Ивайло Петров
Сиела
рейтинг:
1%
17,90 лв.