Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Лъкът

Тази книга представя лъка в неговото историческо развитие, както и специфичните особености при различните народи в използването и изработката му. Но най-важното в тази книга е, че тя е опит да се разгледа лъкът като Принцип – неговото тайнствено, мистично очарование.Лъкът! Споменаването му събужда детски спомени и вкус на тайна и приключениe. На мнозина той е близък и скъп. Можем да го видим в действие през вековете у различни народи как издига и събаря империи. Лъкът отправя към нас своето мълчаливо послание. Той подава ръка на слабите и онеправданите и ги учи как да станат силни и истинни.
Историята помни много случаи, когато благодарение на лъка малки отряди са се справяли с многократно превъзхождащи ги сили. Нашите предци прабългарите са владеели лъка до съвършенство и това ни е съхранило до днес.
В тъмнината на отминалата епоха, където насилието често било в своя апогей, две велики същества дошли на помощ – лъкът и конят. Комбинацията от двете преобръща хода на историята. Появява се една нова, нечувана сила – конният лъконосец. Конникът с лък в ръката, владеещ своето изкуство, е истинска, неудържима стихия .
Това велико умение на стрелба с лък от кон се е запазило в Япония, но и в България се намериха хора, които да го възродят за нов живот.
Винаги когато се зададе битка, голяма и страшна, лъкът е с нас. Така е и сега, когато битката за духовното оцеляване на съвременния човек е в решаващата си фаза.
Японците наричат отслабналия дух “суки”; те открили, че може да се лекува чрез стрелба с лък. Така той се превръща в едно отлично средство срещу “бича” на съвремието – депресията.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Лъкът
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
Азбука на диетите
Росица Тодорова
Распер
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Непобедимият Спецназ
Пламен Григоров#Росица Тодорова
Распер
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Час по щастие
Християна Драгостинова
Распер
рейтинг:
1%
10,00 лв.
ГМО = диабет, рак... смърт
Росица Тодорова - съставител
Распер
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Железният юмрук на САЩ
Пламен Григоров, Росица Тодорова
Распер
рейтинг:
1%
15,00 лв.