Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Куражът винаги е сам

Тридесет години след екзекуцията на Джовани Фалконе, Роберто Савиано създава документалния роман „Куражът винаги е сам“.Със силата на литературата и дълбочината на знанието, Савиано отдава почит на един герой, който въплъщава тихата сила на справедливостта. Той разказва неговата история, но добавя и детайли, събития, механизми и предистория, които не са известни или са потулени.

Роберто Савиано изгражда личен портрет на Джовани Фалконе, не на героя, не на символа на борбата с мафията. Той навлиза дълбоко в живота на един човек, който изпитва страх, съмнения, трудности и терзания, но в същото време трескаво, последователно и безкомпромисно следва своята цел. Цел, която го обрича на самота.

Авторът умело потапя читателя в атмосферата на онези години. Проследява събитията и връзките между престъпни семейства, финансови следи, политически зависимости, фигуранти, съюзници, врагове, убийства, международни контакти, мафиотски закони - документ след документ, информатор след информатор, разследване след разследване. За да стигнем до разкритието на Джовани Фалконе, че мафията съществува и е отлично организирана система. За да разкрием Коза Ностра.

Савиано разделя романа на кратки глави и изплита нишката на събитията. Всяка глава е придружена от солидно количество официални източници и свидетелства, за да е възможно най-близо до реалността. Ненадминатата способност на Роберто Савиано да трансформира данни и факти в живи картини, представени в контекст, превръща „Куражът винаги е сам“ в рядък пример за изчерпателно документално разследване и впечатляващо литературно произведение.

Смелият журналист, разобличил тъмните сделки на неаполитанската мафия в знаменития си документален роман „Гомор”, отново доказва, че най-големият враг на страха е словото. Осъден на смърт от Камората, Роберто Савиано от години води непримирима битка за истината и справедливостта.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Куражът винаги е сам
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Азбучни убийства
Агата Кристи
Ера
рейтинг:
100%
14,99 лв.
Фатален шанс
Агата Кристи
Ера
рейтинг:
1%
14,99 лв.
Пираните от Неапол
Роберто Савиано
Сиела
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Гомор - Допълнено издание с нов превод
Роберто Савиано
Ера
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Е-книга
Е-книга Пираните от Неапол
Роберто Савиано
Сиела
рейтинг:
1%
12,00 лв.