Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Красноречието на сардината

SKU
9786191867448


Regular Price 16,00 лв. Special Price 14,40 лв.

Пълна с увлекателни истории, остроумие и фин хумор, „Красноречието на сардината“ е красноречива и необикновено четивна книга, пълна с откровения. Бил Франсоа ни повежда на очарователно пътуване.-10%

Живеем на планета, чиято повърхност в по-голямата си част е заета от океани – но не знаем почти нищо за историите, които се съдържат в тях. В традицията на Рейчъл Карсън Бил Франсоа ни припомня, че за да разберем тези истории трябва да се вслушаме в много различни гласове – на самотни китове, образовани октоподи и ненаситни риби тон. Трябва само да сме готови да ги чуем. С лиризъм и прямота Франсоа заговаря на всеки един от тези гласове – без значение дали те обитават безкрая на морските дълбини, или чинията ни по време на вечеря. Историите в тази книга ще ви убедят, че е добре да познаваме тези гласове – и че си струва те да бъдат почетени. И съхранени.

Ник Пвенсон, автор на „Да подслушваш китове“

Франсоа е написал нещо, което е трудно за категоризиране: симфония, ода, хвалебствен химн, изразяващ любовта му към всичко, свързано с морето. Неговата научна подготовка му позволява да разбира деликатните механизми на морския свят – и да ги обясни на читателя. Погледът му към океана е оптимистичен, той е вгледан повече в неговите вълшебства, отколкото в заплахите, свързани с климатичните промени и други злокобни опасности. Да четеш тази книга е истинска наслада.

Booklist

С елегантна смесица от разкази, научни факти и хумор, Бил Франсоа ни очарова със заразната си любов към живота под морските вълни. Подводните му мечтания разтварят черупките на океанските тайни и откриват в тях истински перли.

Джонатан Балкомб, автор на „Супер муха, или какво знае рибата“

Пълна с увлекателни истории, остроумие и фин хумор. Просветляващото изследване на Бил Франсоа повежда читателя на вълнуващо научно и философско пътешествие из тайния живот на морските обитатели. „Красноречието на сардината“ е именно това: красноречива и необикновено четивна книга, пълна с откровения.

Марк Бекоф, съавтор на „Кучешки свят: Да си представим живота на кучетата в свят без хора“

Бил Франсоа ни повежда на очарователно пътуване, в което разкрива непознати за повечето от нас измерения на подводните дълбини. С таланта на разказвач и подхода на учен, той ни запознава с галерия от морски обитатели и извежда важни уроци за бъдещето на нашите океани, на които те могат да ни научат. „Красноречието на сардината“ е омайващo и проникновенo изследване на подводния свят на нашите реки, морета и океани, в което се преплитат лични истории, теория на физиката, притчи и исторически факти.

Винт Вирга, автор на „Душата на всички живи създания“Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Красноречието на сардината
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • Доставката на закупен правен софтуер на Сиела Норма АД е безплатна.
Свързани продукти
-10%
Безделникът
Георги Гочев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
Regular Price 5,99 лв. Special Price 5,39 лв.
Законът на Иван Газдов
Иван Газдов
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
5,00 лв.
-10%
Навътре в камъка. Проза
Иван Динков
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
Regular Price 9,90 лв. Special Price 8,91 лв.
-10%
Разговори от изпуснатия влак
Калин Донков
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
Regular Price 5,20 лв. Special Price 4,68 лв.
-10%
Животът и смъртта на господин Илиев
Георги Илиев
ИК Жанет-45
рейтинг:
1%
Regular Price 10,00 лв. Special Price 9,00 лв.