Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Корпоративният шаман

Не е наличен
Шаман - сибирска дума, означаваща „човек, който вижда в мрака". Отнася се до лечителите, които от 40 000 години навлизат в различно състояние на съзнанието по своя воля и пътуват до други светове, като използват силата, мъдростта и енергиите им, за да предизвикат позитивна промяна у хората и средата, в която живеят. Тъй като шаманските практики имат за цел да лекуват хората и понеже бизнес организациите не са нищо повече от групи хора, следва, че тези мощни методи имат успех и когато се използват, за да оздравят и възстановят духа в бизнеса. От тази идея се ражда корпоративният шаман - консултат, който възприема бизнеса като жив организъм, а не като механизъм и възстановява здравословната вътрешна среда в корпорациите.
PRIMETEC е средноголяма компания в криза. Без да разбира, че той е основна част от проблемите, нейният Изпълнителен директор Лиън Кинг обвинява своите директори, мениджъри и всеки друг, освен себе си. В резултат на това, висшите служители на компанията са потиснати, погълнати от мисли за напускане или уволнявани, докато тя бързо се изплъзва от контрол. Само с помощта на Джейсън Хенд, корпоративен шаман - човек, запознат отблизо с дребната шаманска традиция и модерната копропативна култура -организацията има надежда да оцелее.
Знанията на Джейсън и използването на животински тотеми дават възможност на хората да започнат стабилизирането на РRIМЕТЕС. Работата с и разбирането на духовете на животните позволява на дезорганизирания екип на Лиън да се изправи пред трудностите и да намери необичайни решения на хронични проблеми, както и да възобнови ентусиазма си. И накрая, самият Лиън Кинг трябва да се изправи срещу ролята, която е възприел в замиращия си бизнес. С помощта на корпоративния шаман той започва да развива осъзнаването и състраданието, необходими за спасяването на потъващата компания. След първите неуспехи, докато той навлиза в новата си роля на лидер, Кинг успешно тръгва по трудния път, който обещава да отведе РRIМЕТЕС отново на върха.
Написана в традициите на „Едноминутния мениджър" и „Кой ми взе сиренцето?" „Корпоративният шаман" е бизнес-притча, която описва обстановката на силно напрежение, позната на много служители днес и разкрива как древната система на лечение и обновяване може да трансформира подобен стрес в продуктивна дейност. РRIМЕТЕС е смес от много действителни организации и отразява реалните резултати от интегрирането на духовността в работата. Обогатяваща, сложна и точно навреме, „Корпоративният шаман" утолява глада за духовност на персонала, рисува образи, с които всеки може да се идентифицира и предлага изключителни прозрения за трудностите в балансирането на личното и професионалното, както и за природата на управлението, промяната и растежа. Чрез вдъхновяващите уроци на тази книга, бизнес-лидерите ще научат как да възстановяват духа - и печалбите - на своите компании.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Корпоративният шаман
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Да научим Netscape Communicator 4
Питър Кент
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
7,00 лв.
MS Office 97
Дитлинд Вагнер
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
6,00 лв.
Да научим сами StarOffice за 24 часа
Р. Тейлър
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Да научим сами да работим с PC за 24 часа
Грег Пери
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Проблемът "Година 2000" и как да се справим с него
Дан МакГрейл
ИнфоДАР
рейтинг:
1%
15,00 лв.