Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Коментар на Кодекса на труда / 12. издание

дванадесето преработено и допълнено издание



Не е наличен

Новото в дванадесетото издание от 2016 г. са промените в Кодекса на труда през времето след последното издание от м. април 2013 г. Между тях се открояват разширяването на тристранното сътрудничество в критериите за представителност на синдикалните и работодателските организации, трудовият договор за краткотрайна селскостопанска работа, за стажуване, промените в трудовия договор за обучение по време на работа, в реда за ползване на платения годишен отпуск, създаване на нови основания за уволнение, промените в принудителните административни мерки за нарушения на трудовото законодателство и други.

Посочените но­ви мо­мен­ти в из­ме­не­нията и до­пъл­не­нията на КТ са об­стой­но ана­ли­зи­ра­ни в изданието. В не­го са отра­зе­ни и най-но­ви­те из­след­ва­ния в бъл­гар­ска­та и ев­ро­пейска­та тру­до­воправ­на ли­те­ра­ту­ра. Обоб­ще­на е и най-но­ва­та прак­ти­ка на ВКС и МТСП, която ут­вър­ж­да­ва за­ко­но­съ­образ­но­то при­ла­га­не на дейст­ва­що­то тру­до­во пра­во.

Коментарът на Кодекса на труда със своите дванадесет издания и винаги осъвременено съдържание е най-издаваната книга в българската правна литература от един и същ авторски колектив, по един и същи предмет.

Авторите на книгата – проф. Васил Мръчков, проф. Красимира Средкова и проф. Атанас Василев, са най-изявените и компетентни специалисти в областта на трудовото право у нас. Из­да­нието със сигурност е по­лез­но за съ­дии, про­ку­ро­ри, ад­во­ка­ти, юрискон­сул­ти, ин­спек­то­ри по тру­да, слу­жи­те­ли в бю­ра­та по тру­да, от­де­ли­те „Човешки ре­сур­си“, „Личен състав“, „Труд и ра­бот­на запла­та“, сче­то­во­ди­те­ли, син­ди­кал­ни дей­ци, пред­ста­ви­те­ли на ра­бот­ни­ци­те и слу­жи­те­ли­те, ра­бо­то­да­те­ли, науч­ни ра­бот­ни­ци, сту­ден­ти юристи, и всич­ки, които се ин­те­ре­су­ват от прак­ти­чески постоян­но важ­на­та ма­те­рия на тру­до­во­то пра­во.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Коментар на Кодекса на труда / 12. издание
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Ръководство за практическа подготовка по трудово право
Красимира Средкова
Сиби
рейтинг:
1%
20,00 лв.
Смъртното наказание. Pro et contra
Лазар Груев
Сиби
рейтинг:
1%
7,50 лв.
Правен режим на приватизацията в България
Георги Стоянов
Сиби
рейтинг:
1%
3,20 лв.
Приватизационният договор
Сиби
рейтинг:
1%
4,90 лв.
Европейско дружествено право
Таня Бузева
Сиби
рейтинг:
1%
12,50 лв.