Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Китайският път - Икономическа реформа и развитие

В книгата ще намерите информация за:

 • идеалната социалистическа структура на собствеността;
 • икономическо неравновесие в две категории;
 • двойните основи за ефективност;
 • свързване на фиксалната политика с паричната политика;
 • икономика и околна среда в бедните райони;
 • ролята на образованието в икономическия растеж.


Ли Инин е професор по икономика и почетен декан на Школа по мениджмънт Гуанхуа към Пекинския университет. Той е водещ икономист в Китай и автор на около двадесет книги и множество статии за реформите и развитието в страната и по широк кръг икономически теми. Носител е на много престижни награди и отличия за постижения в икономическите изследвания. Изявен привърженик на пазарната икономика, професор Ли има огромно влияние върху политиката за икономическа реформа в Китай през последните три десетилетия. Той е участвал в Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители.

В книгата ще намерите информация за:

 • идеалната социалистическа структура на собствеността;
 • икономическо неравновесие в две категории;
 • двойните основи за ефективност;
 • свързване на фиксалната политика с паричната политика;
 • икономика и околна среда в бедните райони;
 • ролята на образованието в икономическия растеж.


Следвайки потока на мисълта на автора, читателите на тази книга могат да проследят стъпка по стъпка процеса, в който Китайското Чудо е жило развивано през последните 30 или повече години и да осъзнаят колко тясно са свързани академичните търсения на Ли с отчетливо китайския начин на икономическата реформа и развитие.

"Икономическото преструктуриране може да се провали, ако ценовата реформа се провали. Успехът на икономическото преструктуриране обаче зависи не от ценовата реформа, а от реформата на собствеността, която включва преустройството на корпоративната система. Това е така, защото ценовата реформа служи на основната цел за оформяне на среда в полза на растежа на пазарната икономика, но само реформата на собствеността или реформата на корпоративната система, може да се справи с въпроси като отговорност, мотивация и стимули."
Ли Инин

"Професор Ли Инин е един от най-влиятелните икономисти в Китай от самото начало на прехода на Китай към пазарна икономика през 1979 г. Статиите, събрани в Китайският път. Икономическа реформа и развитие, отразяват проницателните анализи на професор Ли на ключовите предизвикателства, пред които е изправен Китай на различни етапи от неговия преход и предложените от него политически варианти за справяне с тези предизвикателства. Тази колекция е рядка възможност за външния свят да разбере как икономистът мисли и влияе върху разработването на политиката на Китай и успеха на постепенния подход към прехода."
Джъстин Ифу Лин, главен икономист и старши вицепрезидент на Световната банка

"Като един от най-влиятелните икономисти в Китай, професор Ли Инин изигра важна роля по време на икономическата реформа на Китай през последните три десетилетия. Тази колекция от шестнадесет есета демонстрира дълбоките му прозрения за прехода на Китай от централни планиране към пазарна икономика и как те са преведени в иновативни и същевременно практични политически предложения, много от които са приложени. Горещо я препоръчвам на всеки, който се интересува от икономиката на Китай днес и как тя стига до там."
Ин-и ЦиенНапишете вашето мнение
Вие оценявате:Китайският път - Икономическа реформа и развитие
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

 • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
 • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
 • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
 • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Версия "Международна политика"
Симеон Василев
Български бестселър
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Quindici tesori delle terre Bulgare
Dimitar Ovcharov
Български бестселър
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Beshkov and Altmaier: Fragments of a Friendship 1934 - 1955
Мария Овчарова
Български бестселър
рейтинг:
1%
16,00 лв.
The Genocide against Bulgarians in the 20th Century
Stoyan Raichevsky
Български бестселър
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Капанские "бабы" села Садина удивительные капанские вышивки
Светлана Радева
Български бестселър
рейтинг:
1%
10,00 лв.