Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Как да насърчим осъзнатост при децата

„Как да насърчим осъзнатост при децата“ е практическо ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата – както в класната стая, така и извън нея. Този неизменен наръчник ще бъде от полза за всеки учител, за да помогне на учениците да изградят умения, които да допринесат за самоконтрол, управление на стреса и така да подобрят процеса на учене.„Как да насърчим осъзнатост при децата“ е практическо ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата – както в класната стая, така и извън нея. Този неизменен наръчник ще бъде от полза за всеки учител, за да помогне на учениците да изградят умения, които да допринесат за самоконтрол, управление на стреса и така да подобрят процеса на учене. Дейностите и практиките, описани в тази книга, подпомагат мисловната дейност и така учениците съумяват да управляват вниманието, емоциите и поведението си в класната стая и извън нея.

Книгата „Как да насърчим осъзнатост при децата“ на Шели Мърфи е изключително полезен ресурс за ангажираните в образованието, чрез който те ще усвоят дейности по практикуване на осъзнатост и стратегии, чрез които да помогнат на учениците да се научат на самоконтрол и управление на стреса.

ETFO Voice

Езикът на книгата е достъпен за деца и обяснява техниките за осъзнатост, както и понятия от психологията и науката за ума. Книгата спомага за внедряване на техники за осъзнатост в класната стая, които само за няколко минути на ден могат да постигнат резултати.

Ще научите как да:

превърнете техниките за осъзнато дишане във фундаментална ежедневна практика;
използвате петте сетива като опора за осъзнатост;
помагате на децата да разпознават, назовават и управляват емоциите си;
изследвате връзката между тялото и ума посредством движението;
внедрите в обучението практики, които подпомагат децата да се фокусират в настоящия момент;
създадете и използвате Тихия кът в класната стая, който подпомага саморегулацията и грижата за себе си;
развиете мисловни навици, които са от централно значение за устойчивостта.
В това ръководство по техники за осъзнатост ще намерите инструкции, сценарии за поведение и готови шаблони, както и много научни обосновки.
Откровено и провокиращо мисленето четиво, тази книга има за цел да насърчи учителите да подготвят учениците си, за да преуспеят не само в училище, но и отвъд класната стая.

Тя е резултат от натрупана през годините практика и опит и включва разкази на учители, които успешно са внедрили практиките на осъзнатост в класната стая. Тя е идеално четиво както за начинаещи учители, така и за учители с опит, посветени на изграждането на умения, които стимулират вниманието, когнитивното и емоционалното развитие и като цяло – благополучието на децата.

Шели Мърфи практикува и преподава осъзнатост повече от 20 години. Шели преподава в Ontario Institute for Studies in Education към Университета на Торонто, където води курсове по Осъзнатост в образованието, Осъзнатост за грамотност, Осъзнатост при специалното обучение и Осъзнатост и ментално здраве. Работата ѝ като обучител на учители, образователен консултант и автор е основана и се подкрепя от предишната ѝ работа като начален учител и обширните ѝ проучвания по темата. Тя е изключително търсена за презентации и коментари по въпросите за насърчаване на вниманието и благосъстоянието на учениците и за включването на основани на осъзнатостта подходи в дейностите в класната стая. Работата ѝ е цитирана в редица публикации.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Как да насърчим осъзнатост при децата
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.

За Автора

Шели Мърфи -

Шели Мърфи практикува и преподава осъзнатост повече от 20 години. Шели преподава в Ontario Institute for Studies in Education към Университета на Торонто, където води курсове по Осъзнатост в образованието, Осъзнатост за грамотност, Осъзнатост при специалното обучение и Осъзнатост и ментално здраве. Работата ѝ като обучител на учители, образователен консултант и автор е основана и се подкрепя от предишната ѝ работа като начален учител и обширните ѝ проучвания по темата. Тя е изключително търсена за презентации и коментари по въпросите за насърчаване на вниманието и благосъстоянието на учениците и за включването на основани на осъзнатостта подходи в дейностите в класната стая. Работата ѝ е цитирана в редица публикации.

Свързани продукти
Кактуси - 123 вида
Холгерт Доп
Емас
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Фън Шуй. Енциклопедия
Ева Пригниц
Лира Принт
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Да изследваме Космоса
Колектив
Noble Star
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Да изследваме роботиката
Дейвид Смий
Noble Star
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Ветман и неговите бионични животни
Ноел Фицпатрик
Noble Star
рейтинг:
1%
22,00 лв.