Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Йога мала

Тази книга, написана от един от най-великите майстори по йога на нашето време, е свидетелство за непреходната природа на ащанга йога.



Основана върху виняса – координацията между дишането и движението – ащанга йога е един от най-разпространените стилове на практиката днес, а „Йога мала“  е неговото най-важно писмено ръководство. Тук Шри К. Патаби Джойс очертава етичните принципи и философската основа на ащанга йога и разяснява нейните термини и понятия на основата на автентични санскритски съчинения. След това представя Слънчевия поздрав и първата серия, която се състои от 42 асани. Обяснява подробно стъпка по стъпка как трябва да се изпълняват отделните пози заедно с вдишването и издишването при всяко движение. Освен това дава и каква е конкретната полза от асаните.
Патаби Джойс представя ащанга йога на Запад през 1964 г. и е движещата сила за нейното популяризиране и разпространение. Обучава се двадесет и пет години при Шри Тирумалай Кришнамачаря и след това предава знанията си на хиляди ученици по цял свят. Гуруджи е легенда в средите на йога, а тази книга се превърна в част от най-великите духовни класики на Индия.

Мала е санскритски термин и означава гирлянда. В Индия съществуват различни видове мали. Има джапамали, състоящи се от свещени мъниста, които се използват за броене в молитвата и за съсредоточаване върху повтарянето на мантрата. Съществуват пушпамали, които представляват гирлянди от живи цветя и се поднасят на боговете по време на различни ритуали. Със своята книга Гуруджи предлага друг вид мала, която е част от една древна традиция, свещена като молитвата и ароматна като цветята. Неговата мала е гирлянда от йога, в която всяка виняса е като свещено мънисто, което трябва да бъде отброено и върху което трябва да се съсредоточите, а всяка асана е като нанизано на връвта на дишането цвете. Така както джапамала краси врата, а пушпамала краси боговете, по същия начин йога мала, изпълнявана старателно, украсява цялото същество на човека с покой, добро здраве, светлина и в резултат на това със самопознание.




Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Йога мала
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Окултна философия - Том 2
Хенрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Аратрон
рейтинг:
1%
17,00 лв.
Окултна философия - том 1 - Природна магия
Хенрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Аратрон
рейтинг:
1%
16,00 лв.
14 урока по философия на Йога и Източен окултизъм
Йоги Рамачарака
Аратрон
рейтинг:
1%
13,00 лв.
Науката за дишането
Йоги Рамачарака
Аратрон
рейтинг:
1%
8,00 лв.
Древната тайна на Цветето на Живота - том 1
Друнвало Мелхизедек
Аратрон
рейтинг:
1%
22,00 лв.