Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Извън себе си

indexer:set-dimensions-mode Set Indexer Dimensions Mode indexer:set-mode Sets index mode type indexer:show-dimensions-mode Shows Indexer Dimension Mode indexer:show-mode

Името ми започва с първата буква на азбуката и е писък, спиране, падане, обещание за Б и В, които не могат да съществуват при липсата на причинно-следствена връзка в историята.

Кой ще ти каже кой си? Потопете се в романа „Извън себе си“ на Саша Мариана Залцман, разказващ за ненаситния копнеж по живота и предизвикателната му безграничност, в който се търси отговор на този въпрос

В дебютния си роман Саша Мариана Залцман разказва за търсенето – на изчезналия брат, на фрагменти от семейната история, на подкрепа, на хора, които да те разберат. Интензивно, безкомпромисно и в най-добрия смисъл на думата политически.

  • Оригинално заглавие: Beside Myself, 2019 г., Sasha Marianna Salzmann;
  • Превод: Борислав П. Петранов.


Близнаците Алиса и Антон са заедно от самото начало. През постсъветските години, в малкия двустаен апартамент в Москва здраво се държат един друг за къдриците, когато родителите им взаимно се нападат. По-късно в западногерманската провинция се скитат из коридорите на емигрантското общежитие, крадат цигари от стаите на другите семейства и душат техните шишенца с парфюми.

А още по-късно, когато Алиса вече се е отказала от следването си по математика в Берлин, защото й пречи да тренира бокс, Антон изчезва безследно. По някое време ще дойде пощенска картичка от Истанбул  -  без текст, без подател. Алиса заминава в блестящия, разпокъсан град на Босфора, за да го търси. Това я отвежда в собствената семейна история и колкото по-дълго я разследва, толкова по-малко неща изглежда, че имат смисъл – майчин език, държава, пол. Алиса събира фрагменти от спомени, от които не знае дали някога ще направи едно цяло.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Извън себе си
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
Свързани продукти
Правилата на танца
Томас Щангл
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
16,00 лв.
Мрежата на паяка
Йозеф Рот
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
13,99 лв.
Западният кей
Бернар-Мари Колтес
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
11,00 лв.
Гарантирано удоволствие
Зилке Хаслер
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
14,00 лв.
Бъдни вечер
Даниел Келман
Black Flamingo Publishing
рейтинг:
1%
11,00 лв.