Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството на мира

Морихей Уешиба (1883–1963) е най-великият в света майстор на бойните изкуства. Дори когато е бил на осемдесет години, Морихей е можел да обезоръжи всеки враг, да повали всякакъв брой нападатели и да отблъсне с един-единствен пръст противника си. Макар да е бил непобедим като воин, Морихей е бил освен това мъж на мира, който е ненавиждал боя, войната и всеки вид насилие. Неговият път е бил айкидо, което може да се преведе като „Изкуството на Мира“.

Морихей е разбирал, че непрестанната борба – с другите, със самите нас и с околната среда – ще съсипе земята. „Светът ще продължи да се променя драматично, но борбата и войната могат напълно да ни унищожат. Онова, от което се нуждаем сега, са техниките на хармонията, а не тези на раздора. Нуждаем се от изкуството на мира, а не от изкуството на войната“.

Той обучава в Изкуството на Мира като творческа дисциплина, тренираща тялото и духа, като практическо средство за справяне с агресията и като начин на живот – в личните ни отношения, в начина, по който общуваме с обществото, в отношенията ни на работното място и в бизнеса, както и в отношенията ни с природата. Морихей Уешиба нарича своето велико прозрение Такемусу Айки, или „смел и творчески начин на живот“.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството на мира
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Тайните на Санкт Петербург
Владимир Федоровски
Изток-Запад
рейтинг:
1%
10,00 лв.
Видях сатаната, как падна от небето като светкавица
Рене Жирар
Изток-Запад
рейтинг:
1%
9,00 лв.
Езоп - Басни
Езоп
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Изяж богаташа
Пи Джей О Рурк
Изток-Запад
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Приятелства и съперничества между българските поети, писатели и критици. Документална хроника
Здравко Дафинов
Изток-Запад
рейтинг:
1%
15,00 лв.