Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Изчезналите

Не е наличен
Разкази за 35 исторически изчезвания от „Мари Селест“ до Джими Хофа

От екипажа на „Мари Селест“ до лорд Лукан, от Амброуз Биърс до Джими Хофа, историята е изпъстрена със сенки на хора, които просто са изчезнали. Като оставим настрана онези трескави обяснения, съпътстващи всяко изчезване – от паранормални явления до отвличане от извънземни, тези истории ни предлагат както тръпка на несигурност, така и предизвикателство от гадаенето по един информиран начин за възможната съдба на изчезналите.

Историческите документи предлагат някои забележителни случаи на изчезване. Понякога става дума за хиляди хора – като армията на персийския император Камбиз, очевидно погълната от пясъчна буря в египетската пустиня преди две и половина хилядолетия, или трите римски легиона, които влезли с марш в Тевтобургската гора и никой не ги видял повече живи. Много от хората, за които става дума в тази книга, са били мишени на политически интриги или репресии, като Принцовете в кулата или жертвите на Хитлер и Сталин. Има също и цял пантеон смели изследователи – от Джон Кабът и граф Ла Перуз до полковник Фосет и Амелия Ерхарт. Интригуващи са и някои истории – като онези за „Мари Селест“ и пазачите на фара на Флананските острови – които остават загадка докрай.

 

Независимо дали са герои или жертви, или злодеи – за изчезналите има специална ниша в нашето въображение, която действа както върху интелекта ни (тъй като се опитваме да разплетем мистерията), така и върху усещането ни за чудо. Историите, разказани в „Изчезналите“, ще продължат да нахлуват в спомените ни дълго след като книгата е прочетена, препрочетена и окончателно върната на лавицата.



Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изчезналите
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5,99 лв.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е 3,99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Наказателно право - Особена част - Престъпления против собствеността
проф. д-р Александър Стойнов
СИЕЛА
рейтинг:
1%
23,00 лв.
Зима в рая
Елин Хилдебранд
Сиела
рейтинг:
100%
17,90 лв.
Силата на мита
Джоузеф Камбъл
Сиела
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Малка книга за голямата история
Иън Крофтън, Джереми Блек
Сиела
рейтинг:
1%
19,90 лв.
Е-книга
Е-книга Малка книга за голямата история
Иън Крофтън, Джереми Блек
Сиела
рейтинг:
1%
16,90 лв.