Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

Избрани съчинения - том 1 - Мацакурци, В дебрите на Рила

Асен Христофоров е значителен писател, с необикновена съдба, последователно подценяван от литературната критика. Голямата част от литератрите произведения на Асен Христофоров са затворени в едно сравнително тясно пространство.Голямата част от литератрите произведения на Асен Христофоров са затворени в едно сравнително тясно пространство, в което често се появяват едни и същи герои, някои събития се откриват в различни текстове, повествователят като че ли до голяма степен е постоянен.Това създава усещането за тематично единство, дори за затваряне в един специфичен малък свят. Но зад привидната простота на повествованията се крият интересни аналогии с чужди творби, нови в българския контекст идеи, белезите на голямата литература. Вероятно Христофоров е първият български писател, който съумява по специфичен начин дискретно да въведе репресиите, на които е бил подложен, в няколкото мемоарни текста, които успява да публикува приживе, във времето на реалния социализъм. Харистофоров има усет за неканоничното и неофициалното в историята и фолклорната образност. Цялото творчество на писателя носи в себе си известно вътрешно напрежение. С това той стои в началото на една нова линия в българската литература, разгърната малко по-късно от Ивайло Петров, донякъде от Радичков и продължена от автори от следващите поколения.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Избрани съчинения - том 1 - Мацакурци, В дебрите на Рила
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Хранене и здраве съобразно природата и учението на Петър Дънов
Христо Дочев
Кралица Маб
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Убийство по български
Николай Аретов
Кралица Маб
рейтинг:
1%
12,00 лв.
Диалози отвъд брега на Тежу
Франсишку Жузе Магаляйнш
Кралица Маб
рейтинг:
1%
7,00 лв.
Асен Христофоров - том 4 - Ангария
Асен Христофоров
Кралица Маб
рейтинг:
1%
18,00 лв.
Избрани съчинения - том 2 - Трима с магаре из Рила, Хунияда
Асен Христофоров
Кралица Маб
рейтинг:
1%
18,00 лв.