Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

История на новобългарския книжовен език

Не е наличен

Диана Иванова – доктор на филологическите науки, професор в Катедрата по български език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Води лекции по история на новобългарския книжовен език и диалектология, както и различни спецкурсове в магистърски програми. Научните ѝ интереси са в областта на историческата лингвистика, теория на книжовните езици и стандартология, текстология и лингвистика на библейските книги, славянски културни и езикови контакти и др. Автор на повече от 350 публикации, между които 18 книги и учебници, между които: Българският периодичен печат и градивните книжовноезикови процеси през Възраждането (1994); Григор Пърличев и езиковата ситуация през 60 – 80-те години на XIX век (1995); По следите на анонимното авторство през Възраждането (2000); Традиция и приемственост в новобългарските преводи на Евангелието. Текстология и език (2002); Езикът на Библията. Български синодален превод 1925г. (2003); Недописани страници от историята на българския книжовен език. Славистични ракурси (2008); Култура на деловото общуване. Лингвостилистика на деловите текстове (2012) и др.Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История на новобългарския книжовен език
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди, Еконт и BoxNow за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв., стойността на доставката е фиксирана на 5.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • За поръчки с BOX NOW доставката е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди завършване на поръчката.
  • За поръчка на правен софутер няма доставка. Получавате потребителско име и парола по предоставен имейл след потвърдено заплащане.
Свързани продукти
Водни спортове
Колектив
УИ Паисий Хилендарски
рейтинг:
1%
3,95 лв.
Teстoвe пo бългaрски eзик зa кaндидaт-студeнти зa учeбнaтa 2009/2010 г.: Чaст I
Гeргaнa Ивaнoвa
УИ Паисий Хилендарски
рейтинг:
1%
3,00 лв.
Книжовно-просветна дейност на Рилския манастир (От X век до Освобождението)
Милка Терзийска
УИ Паисий Хилендарски
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Аnthоlоgiе du drаmе Frаncаis (19 e - 20 e s.)
Гeнo Гeнoв, Злaтoрoрoсa Нeдeлчeвa-Бeлaфaнтe
УИ Паисий Хилендарски
рейтинг:
1%
9,60 лв.
Спрaвoчник мaгистърски прoгрaми Плoвдивския унивeрситeт "Пaисий Хилeндaрски" 2009/2010
УИ Паисий Хилендарски
рейтинг:
1%
9,00 лв.