Facebook Pixel
Количка 0
0,00 лв.

История на балканските народи.Том 2 / 1878 - 1918 /

Не е наличен
"История на балканските народи" (в четири тома) е пръв опит на български учен за синтез на балканска история. Съдържанието изобилства със съпоставки и паралели за събития, социално-икономически и държавно-политически системи и модели, движения, партии, правителства, режими, преврати, национализми и пр. Авторът представя проблемите един след друг или ги извежда един от друг, нищо съществено не пропуска, нищо не премълчава и не преиначава. Той търси историческата истина не на основата на едни или други национални чувства, симпатии и антипатии, а на основата на доказани факти и нормална човешка логика. Защото само история, неподвластна на национални комплекси и пропагандни клишета, очистена от фалш, лъжи и полуистини, може да бъде оная учителка на народите, от която те се нуждаят.
Югославските войни от последното десетилетие на 20. век свидетелстват, че Балканският полуостров и днес още стои върху старото "буре с барут". Политическото мислене на Балканите, както изглежда, продължава да е доста "забавено"- политически партии и лидери, правителства и режими, а нерядко и цели народи дори, аргументират поведението си с понятия и категории, появили се преди векове и вече загубили смисъл. В основата на подобно мислене винаги е била и остава историята, непрекъснато политизирана и изкористявана за една или друга кауза. Дошло е време да се тури край на това.
Предлаганата "История на балканските народи" на проф. Кръстьо Манчев е поредната заявка за постигане на тази цел.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:История на балканските народи.Том 2 / 1878 - 1918 /
Вашият рейтинг

Поръчките от Онлайн книжарница Ciela.com се доставят от Спиди и Еконт за България, и от Български пощи за чужбина.

  • За поръчки под 50 лв, стойността на доставката е фиксирана на 4.99 лв.
  • За поръчки на обща стойност над 50 лв. доставката е безплатна.
  • ВАЖНО! По време на промо кампания -50% безплатната доставка за всички стоки отпада за срока на промоцията! Фиксира се доставка от 3.99 лв за всички поръчки.
  • Доставката до книжарница Ciela Books & Music - Граф Игнатиев е безплатна.
  • За чужбина доставката се изчислява според тарифите на Български пощи, и зависи от избраната държавата, броя, големината и теглото на поръчаните продукти. Крайната стойност се визуализира, преди да завършете поръчката си.
Свързани продукти
Съдов достъп. Перитонеална диализа
рейтинг:
1%
30,00 лв.
Циганите евангелисти в България
рейтинг:
1%
15,00 лв.
Основи на управлението на публичния сектор + CD
рейтинг:
1%
25,00 лв.
Антидискриминационна и антипотискаща социална работа
рейтинг:
1%
24,00 лв.
Хронични бъбречни заболявания
рейтинг:
1%
15,00 лв.